logo

İBB’den E5 Karayolu Ataşehir ve Kadıköy Trafiğine Yeni Neşter

İBB’den E5 Karayolu Ataşehir ve Kadıköy Trafiğine Yeni Neşter

İBB, Kadıköy Bostancı’dan Kayışdağı Yolu’na İçerenköy üzerinden bağlayarak bölge trafiğini rahatlatmak amacıyla E-5 Karayolu’nda alt geçit çalışması başlattı.

İBB, Kadıköy Bostancı’dan Kayışdağı Yolu’na kesintisiz bağlantı sağlamak ve bölge trafiğini rahatlatmak amacıyla E-5 Karayolu’nda alt geçit çalışması başlattı. İlk etabı 30 gün sürecek çalışmanın tamamının Şubat 2022’de bitirilmesi hedefleniyor.

Kadıköy Bostancı’dan Ataşehir Kayışdağı Yolu’na kesintisiz bağlantı sağlayacak çalışma ile E5 Karayolu Ataşehir Bostancı köprüsü bağlantısına alternatif giriş olacak. Bu çalışma sonucunda Bostancı köprüsü Kadıköy ve Ataşehir trafik yükü önemli ölçüde hafifleyecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kadıköy’de Bostancı – Maltepe aksındaki trafiği rahatlatacak yeni bir proje başlattı. “Bostancı – Kayışdağı Arası Yol Kavşak Projesi İnşaatı” kapsamında; D-100 (E-5) Karayolu’na alt geçit ile yan yol köprüsü, dere geçiş köprüsü ve bağlantı yolları yapılıyor.

Söz konusu çalışma için 3 Aralık’ta UTK’da (Ulaşım ve Trafik Komisyonu) Geçici Trafik Sirkülasyonu kararı alındı. 5 Aralık’ta başlayan çalışmanın ilk etabı 30 gün sürecek.

Projenin ilk etabı için Kartal-Kadıköy istikametindeki trafik akışı 3 şerit olarak yan yola alındı. İki ay sürecek çalışma kapsamında, bölgede mevcut yol aksı zaman zaman değiştirilecek. İşin tamamının 7 Şubat 2022 tarihine kadar tamamlanması planlanıyor.

Proje bitirildiğinde, Bostancı ve Kayışdağı arasında kesintisiz bir ulaşım sağlanacak. Bostancı Kavşağı ve Küçükyalı Kavşağı trafiği rahatlatılarak, D-100 Karayolu trafiğinin yoğunluğu azaltılacak. D-100 Karayolu Güney Yan Yolu ise tek yöne dönecek.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ