logo

İBB’DEN “VALİDEBAĞ KOROSU” AÇIKLAMASI!

İBB’DEN “VALİDEBAĞ KOROSU” AÇIKLAMASI!

validebag_korosuİstanbul Büyükşehir Belediyesi son günlerde ortaya atılan Üsküdar’daki Validebağ Korusu’nun imara açılacağı yolundaki iddiaları net şekilde yalanladığı bir basın açıklaması yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada; kullanım hakkı Milli Eğitim Bakanlığı’nda olan Validebağ Korusu’nun bakımı yapılamadığından, 2 yıllığına İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edildiği ifade edliyor. İmara açılmasının söz konusu olmadığının iddia edildiği açıklamada, Emirgan Korusu ve Hidiv Korusu gibi alanlardaki hassasiyetin Validebağ Korusu için de geçerli olduğu ifade ediliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi son günlerde ortaya atılan Üsküdar’daki Validebağ Korusu’nun imara açılacağı yolundaki iddiaları net şekilde yalanladı.

İBB’den yapılan açıklamada,“Validebağ Korusu’nun kullanım hakkı daha önce Milli Eğitim Bakanlığı’ndaydı. Korunun bakım işlemleri yapılamıyordu. Bu sebeple 2 yıllığına İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edildi.

Ön tahsis 2 yıl için geçerli ve bu süre içinde Validebağ Korusu’nda gerekli bakım işlemleri yapılacak. Bu alanın imar ve yapılaşmaya açılması kesinlikle söz konusu değildir. Emirgan Korusu ve Hidiv Korusu gibi alanlardaki hassasiyet Validebağ Korusu için de geçerlidir” denild

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ