logo

İçerenköy İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi Yıl Sonunda Açılıyor

İçerenköy İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi Yıl Sonunda Açılıyor

Ataşehir’de tiyatrodan baleye, sanatsal ve kültürel etkinliğine ev sahipliği yapacak İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi, aralık ayında hizmete başlıyor.

Ataşehir’in kültür ve sanat hayatına katkıda bulunmayı amaçlayan İçerenköy’deki İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi, aralık ayı içerisinde kapılarını sanatseverlere açmaya hazırlanıyor.

Ataşehirlilerin açılışını büyük bir heyecanla beklediği İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi, aralık ayında hizmet vermeye başlıyor. Tiyatrodan baleye, sergilerden konserlere kadar pek çok sanatsal ve kültürel etkinliğine ev sahipliği yapacak merkez, fonksiyonel mimari özellikleriyle de sanatseverlerin büyük beğenisini kazanacak.

Ataşehir’in kültür ve sanat hayatına katkıda bulunmayı amaçlayan İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi, aralık ayı içerisinde kapılarını sanatseverlere açmaya hazırlanıyor. Yalnız Ataşehir’in değil, İstanbul’un da sayılı kültür merkezleri arasında yer alacak İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi; tiyatro oyunlarının, konserlerin, gösterilerin, sergilerin ve daha pek çok etkinliğin yeni adresi olacak.

İçerenköy Mahallesi’nde 2 bin 800 metrekarelik bir alan üzerine inşa edilen ve 22 bin 500 metrekare kullanım alanı olan merkezde; 657 seyirci kapasiteli tiyatro salonu, 2 bin 800 kişilik konser salonu, 200 kişilik konferans salonu, 21 adet sanat eğitim dersliği, kütüphane, çok amaçlı etkinlik salonu, çocuk oyun alanı, sergi salonu, fuaye, kafeterya, restoran alanları, teraslar ve 3 katlı otopark yer alıyor.

İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nin açılışını yapmak için büyük bir heyecan duyduklarını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız 2023 yılında, aralık ayı içerinde açılışını gerçekleştireceğimiz İnal Aydınoğlu Kültür Merkezimiz, özenle inşa edilmiş mimari yapısı ve donanımıyla kültür – sanat faaliyetlerinin yeni adresi olacak. Bu merkezimiz, sanatın çeşitli dallarını halkımızla buluşturarak bölgemizde kültürel altyapının güçlenmesine de katkıda bulunacak. Yeni kültür merkezimizin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ