logo

Ilgaz Dağı’nın Yüksek Kesimlerine Yılın İlk Karı Yağdı

Ilgaz Dağı’nın Yüksek Kesimlerine Yılın İlk Karı Yağdı

Meterolojinin İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kar ve karla karışık yağmur yağacağı tahmini kapsamında Ilgaz Dağı’nın yüksek kesimlerine yılın ilk karı yağdı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ülkemizdeki kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Ilgaz Dağı’na ilk kar düştü. Ilgaz Dağı Kayak Merkezi ile 2.546 m Küçük ve 2587 yükseklikteki Büyük Hacet tepelerinde etkili olan kar yağışı Ilgaz Dağı’nın yüksek kesimlerini beyaz örtüyle kapladı.

Meteoroloji genel Müdürlüğü, Tahminler Şube Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede, İç Ege’nin, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin, İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzey kesimlerinin yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde görülmesi beklendiği yönünde tahminler gelmişti.

Kastamonu-Çankırı 1.875 m’deki kara yolu geçidinin de karla kaplandığı Batı Karadeniz’in en yüksek dağlarından olan Ilgaz Dağı’da hava sıcaklığı sıfırın altına düştüğü belirtiliyor. Meteoroloji tahminlerine göre; Cuma gecesi Ilgaz Dağı’nda bulunan Ilgaz Kayak Merkezi’ndeki sıcaklığın -4 derece olması beklenirken, Cumartesi gecesi ise  sıcaklığın -2 derece olması bekleniyor.

Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece ve Cumartesi ile Pazar gecelerinde İç Anadolu Bölgesi ile birlikte  İç Ege, Göller Yöresi, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde hava sıcaklığının 0’ın altına düşmesi beklenirken bölgedeki vatandaşlar hafif zirai don olaylarına karşı uyarıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ