logo

İlgezdi, ‘Bilim Kurulunun Tavsiyeleri Açıklansın’

İlgezdi, ‘Bilim Kurulunun Tavsiyeleri Açıklansın’

Pandemi sürecinde Bilim Kurulu’nun tavsiye ettiği ancak Sağlık Bakanlığının uygulamadığı konuların açıklanmasını isteyen Gamze Akkuş İlgezdi, “Bilim Kurulunun tavsiyeleri açıklansın” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Pandemi sürecinde Bilim Kurulu’nun tavsiye ettiği ancak Sağlık Bakanlığının uygulamadığı konuların açıklanmasını talep ederek, “Sağlık Bakanlığı Bütçesi öncesinde bu çağrıyı yapmıştık, bakan bugüne kadar çağrımıza kulak tıkadı, şimdi bir de soru önergesi ile talep ediyoruz: Bilim Kurulunun tavsiyeleri açıklansın” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, salgının başından beri testlerin doğruluğu, hasta sayıları, yoğun bakım kapasitesi, tedavi protokolleri, temaslı takibi, “milli” aşı çalışmaları ve ülkenin aşı politikası konusunda tartışmalar yaşandığını vurgulayarak, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Daha önce yaptığı çağrıya yanıt alamayan CHP’li Gamze Akkuş İlgezdi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya bir soru önergesi vererek, “bilim kurulunun tavsiyelerini neden açıklamıyorsunuz?” diye sordu.

Şeffaflık vurgusu yapan Akkuş İlgezdi, “Salgının başlangıcından bu yana gerçek, doğrulanmış olgu ve ölüm sayılarını ne zaman açıklayacaksınız?” diye sordu.

Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi,

“- Bir Bilim Kurulu üyesi, “vaka sayısı ve hasta sayısı ifadelerinin eş anlamlı olarak kullanılmadığını düşünüyordum. Öyle değilmiş” dedi.  Vaka sayılarını Bilim Kurulu’ndan neden gizlediniz?

– Vakaları ve yayılım hızını gizlediğiniz, gerçek rakamları paylaşmadığınız Bilim Kurulu üyelerinin doğru tavsiyelerde bulunmasını nasıl beklediniz? Bilim Kurulu üyelerinden veri saklamanızı size kim emretti?

– Yaşanan can kaybı tablosu karşısında sorumluluk duyuyor musunuz?

– Test sayısı ile övünüyorsunuz! Peki, testlerin ne kadarının hastalık belirtisi gösteren kişilere, ne kadarının temaslılara yapıldığını neden açıklamıyorsunuz? Mükerrer testleri gizleyerek hayati öneme sahip bu bilgileri kimden ve neden saklıyorsunuz? Bilim Kurulu üyeleri bu verilerin açıklanmasını önerdiyse, bu verilerin açıklanmasını kim, neden engelliyor?

– Bilim Kurulu toplantılarının tutanakları tutuldu mu? Bu tutanakları açıklayacak mısınız?  Toplumu yanıltan ve sonuçları itibariyle salgını çığırından çıkararak, ölümleri katlayan bu “yaratılmış iyimserliğin” sorumluluğunu üsteleniyor musunuz?

– Sayın Bakan, salgın döneminde birinci basamak sağlık hizmetleri aksadı. Hastalık takibi yapılamamakta. Türkiye’nin kovid-19 sonrası yaşayacağı hastalık tsunamisi karşısında hangi önlemleri aldınız? Bu durum bilginiz dahilinde miydi, gerekli uyarılar, öneriler tarafınızdan yapıldı mı?

– Bugüne kadar Bilim Kurulu üyelerinin önerdiği tavsiyeler nelerdir? Bunların hangileri, hangi gerekçe ile yapılmamıştır? Tüm önerileri ne zaman kamuoyu ile paylaşacaksınız?” sorularına yanıt aradı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ