logo

İLGEZDİ, ‘PROJE OKUL’U TBMM’DE GÜNDEME GETİRDİ

İLGEZDİ, ‘PROJE OKUL’U TBMM’DE GÜNDEME GETİRDİ

gamze_TBMM_konusma_liseTBMM Genel Kurulunda konuşan CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, proje okul uygulamasının ardından bildiri yayınlayan lise sayısının arttığına işaret etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Okullardan isyan sesleri yükseldiğine dikkat çeken CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul Erkek Lisesi öğrencilerinin yaktığı meşalenin ardından bildiri yayınlayan lise sayısının çığ gibi büyüdüğünü iddia ettiği TBMM Genel Kurulundaki konuşmasında; “Proje okul uygulamasıyla tek tipleştirmek istediğiniz öğrenciler isyan ediyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı’na seslerini duyurmaya çalışıyorlar.

Lise öğrencilerinin, “Proje okul uygulaması yapacağız diyerek öğretmen ve müdürlerimizi sınavsı atayamazsınız” dediklerine dikkat çeken Gamze Akkuş İlgezdi, lise öğrencilerinin sesine kulak verilmesini isteyerek; “Her ne kadar birileri onları potansiyel suçlu olarak göstermeye çalışsa da, bu gençler bizim ışığımız. Bu gençler bizim aydınlık yarınlarımız. Karanlığa teslim olmayan bu gençler bizim onurumuz” diye konuşmasına devam etti.

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, TBMM Genel Kuruluna hitaben yaptığı konuşmasını İstanbul Erkek Lisesi öğretmenlerinden bir eğitimcinin öğrencilerine rehber sözleri ile tamamladı: “Özgür düşünceden yana olun. Demokrasiden yana olun. İnsan haklarından yana olun. Ve sevgiyi daima her şeyin üzerinde tutun…”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ