logo

İLGEZDİ’DEN UĞUR KURT DAVASI AÇIKLAMASI

İLGEZDİ’DEN UĞUR KURT DAVASI AÇIKLAMASI

gamze_akkus_ilgezdiCHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili İlgezdi, Mecliste yaptığı açıklamada ‘Uğur Kurt Davası’nın cezasızlık uygulamasının yeni bir örneği olduğunu söyledi.

İLGEZDİ’DEN UĞUR KURT AÇIKLAMASI:

“Mahkemelerin görevi siyasi iradeyi korumak değildir”

Cumhuriyet Halk Partisi PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamada Uğur Kurt Davasının cezasızlık uygulamasının yeni bir örneği olduğunu söyledi.

ANKARA-(TBMM) Okmeydanı’nda bir yakınının cenaze törenine katılmak için gittiği Cemevi’nin avlusunda polisin silahından çıkan kurşunla hayatını kaybeden Uğur Kurt’un ölümüne ilişkin İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 6. duruşması dün yapıldı.

Davayla ilgili Meclis Genel Kurulu’nda bir açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili ve PM üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, “Türkiye’de yaygın hale gelen cezasızlık uygulamasının yeni bir örneği ile karşı karşıyayız” dedi.

TUTUKSUZ YARGILAMA VİCDANLARI KANITIYOR

Uğur Kurt’un eşinin “İki yıldır çektiğimiz azap artık bitsin.” diyerek isyan ettiğini belirten İlgezdi, Mahkemenin sanık polis hakkında verdiği “tutuksuz yargılansın” kararını eleştirerek şunları söyledi:

“Mahkeme, olası kasıtla öldürmek suçundan yirmi yıldan yirmi beş yıla kadar hapis istemiyle tutuksuz yargılanan polis memuru hakkında tutuklama kararı vermiyor. Kamera kayıtlarının kesilerek mahkemeye gönderildiğinin ortaya çıkmasına rağmen sorumlular hakkında tek bir işlem başlatılmıyor. Böylesine iç acıtan kararlar sadece toplumun vicdanını kanatmakla kalmıyor aynı zamanda kanunu korumakla görevli olanlara, kanun dışı yollara sapmakla ilgili fırsat veriyor.”

SİYASİ İRADEYİ KORUYORLAR

Yargı bağımsızlığına da vurgu yapan Parti Meclisi üyesi Gamze Akkuş İlgezdi, “Tek çatı altında birbirine bağlanan değil, bağımsız olan yasama, bağımsız olan yürütme ve bağımsız yargı idealimizden vazgeçmeyeceğiz. Bu davalar vicdanlarımızı sızlatıyor. Ayrıca bir kez daha hatırlatmak istiyorum ki, mahkemelerin görevi siyasi iradeyi korumak değildir.” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ