logo

İmamoğlu Ataşehir’de Kurbağalıdere Yaşam Vadisi’ni İnceledi

İmamoğlu Ataşehir’de Kurbağalıdere Yaşam Vadisi’ni İnceledi

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Anadolu yakasındaki su baskınlarını giderecek ve boyunca yaşam vadisine dönüşecek Kurbağalıdere hattında incelemelerde bulundu.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB Başkanı İmamoğluAtaşehir Kurbağalıdere Göztepe Kavşağı E5 Geçişi Projesi” kapsamındaki çalışmaları da başlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentin Anadolu yakasındaki su baskınlarını giderecek ve 14 kilometrelik Kurbağalıdere hattı boyunca yaşam vadisine dönüşecek alanda incelemelerde bulundu.

Kurbağalıdere yaşam vadisi alanında gazetecilere değerlendirmelerde bulunan İmamoğlu, “Buradaki sel baskınını, ne yazık ki İstanbul’a yakışmayan görüntüleri hep beraber izledik. Bu görüntüler, 2019 yılında, biz göreve gelmeden önceki görüntüler ya da 2017’de ya da 2015’te ya da 2014’te 4, 5, 6, 7 yıl önce gördüğümüz görüntüler. Tespit ettiğimiz her türlü sel baskını yaşanan noktasına dokunduk İstanbul’un. Burası da onlardan birisiydi. Göreve gelir gelmez hızlıca buraya girilmesini talimat verdik” diye konuştu.

 “Ataşehir Kurbağalıdere Göztepe Kavşağı E5 Geçişi Projesi” kapsamındaki çalışmaları, başlatan İmamoğlu’na, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu ile birlikte; Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, başkan yardımcıları Abdullah Der, Ataşehir Belediye Meclisi 1.Başkanvekili Kudret Arslan eşlik etti.

Kurbağalıdere Yaşam Vadisi proje alanında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun incelemelerine eşlik eden Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Der, yaptığı açıklamada, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu  bugün Kurbağalıdere – Ataşehir arasında Kurbağalıdere Yaşam Vadisinin startını verdiler. Yaklaşık 340 Milyonluk Yatırımın Yapılacağı Alanda Sel Taşkınları Hem Engellenecek, Bölge Bisiklet Yolları ve Yürüyüş Parkurları ile Bölge Halkına Nefes Aldıracak. Ataşehirimize Hayırlı Olsun.” İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ