logo

İmamoğlu HIZRAY Açıklaması: ‘İstanbul’un En Büyük Metro Projesini Hazırladık’

İmamoğlu HIZRAY Açıklaması: ‘İstanbul’un En Büyük Metro Projesini Hazırladık’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu,12 ilçedeki 13 istasyon ile İstanbul’da doğu batı aksında 74,5 km güzergah 53 dakikada kat edecek HIZRAY Projesi ile ilgili açıklama yaptı.

Recep Kenan/itvhaber.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İstanbul Yüksek Hızlı Metro Projesi HIZRAY projesi ile ilgili gelişmeleri paylaştı: İstanbul’un bir ucundan diğerine 53 dakikada gidilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “İstanbul’un en büyük metro projesini hazırladık. HızRay şehri bir uçtan diğer uca hızlıca bağlayacak” dedi.

12 ilçedeki 13 istasyona sahip olacak HIZRAY Projesi ile İstanbul’da doğu batı ekseninde 74,5 kilometrelik güzergah 53 dakikada kat edilecek.

İMAMOĞLU, HIZRAY İLE İLGİLİ VİDEO PAYLAŞTI

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, çılgın projelerinden biri olan HızRay’la ilgili müjdeli haberi verdi. Kentin kuzey-güney aksındaki metro hatlarını ve İstanbul’u doğudan batıya bağlayacak HızRay projesinde sona gelindiğini belirten İmamoğlu, konuya ilgili bir de video paylaştı.

“İSTANBUL’UN EN BÜYÜK METRO PROJESİ”

İBB Başkanı, söz konusu videoyu, “İstanbul’un en büyük metro projesini hazırladık. HızRay şehri bir uçtan diğer uca hızlıca bağlayacak” ifadeleri ile paylaştı.

75 KM’LİK GÜZERGAH 53 DAKİKA SÜRECEK

Toplu ulaşımın önemli projelerinden HızRay, İstanbul’un batısıyla doğusu arasındaki en hızlı toplu taşıma aracı olacak. 13 istasyonlu raylı hat sayesinde, 74,5 kilometrelik güzergah 53 dakikada katedilecek. Beylikdüzü’nden Sabiha Gökçen Havalimanı’na ulaşacak olan HızRay, Boğaz geçişini tek tüp tünelle gerçekleştirecek.

İBB HIZLI METRO PROJESİ HIZRAY

Avrupa ve Asya yakalarını bir kez daha birleştirecek İstanbul Yüksek Hızlı Metro Projesi (HIZRAY), 63 km uzunluğunda ve 13 istasyondan oluşacak. 15 noktada diğer raylı sistemlerle entegre olacak HIZRAY, saatte 160 km hıza ulaşacak.

HIZRAY projesinin güzergahı ve istasyonları:

Sabiha Gökçen Havalimanı  – Kurtköy – Sancaktepe – Ataşehir Mevlana – Finans Merkezi – Ümraniye – 4.Levent- Kağıthane – Otogar – Kirazlı – Halkalı – Nazım Hikmet – Beylikdüzü

İSTANBUL SÜRDÜRÜLEBİLİR KENTSEL HAREKETLİLİK PLANI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye’nin ilk “Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı”nı (SKHP) hayata geçirdi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, çalışmalarına 2 yıl önce başladıkları “İstanbul Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik Planı”nın bir özetini, kamuoyu ile daha önce paylaşmıştı.

HIZRAY NEDİR, NEREDEN GEÇİYOR?

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro hattının ardından ikinci ‘hızlı metro’ projesi olacak HIZRAY, Halkalı ile Sabiha Gökçen Havalimanı arasında 11 istasyondan oluşacak. HIZRAY’ın sefer süresi 55 dakika olacak.

HIZRAY İSTASYONLARI;

  1. Sabiha Gökçen Havalimanı
  2. Kurtköy
  3. Sancaktepe
  4. Ataşehir Mevlana
  5. Finans Merkezi
  6. Ümraniye
  7. 4.Levent 
  8. Kağıthane
  9. Otogar
  10. Kirazlı
  11. Halkalı
  12. Nazım Hikmet
  13. Beylikdüzü

İSTANBUL’UN DOĞU-BATI AKSINDA HIZLI TOPLU ULAŞIM

HIZRAY ile Beylikdüzü’nden Sabiha Gökçen Havalimanı’na 1 saatten kısa bir sürede ulaşım sağlanacak. Bu proje, aynı zamanda İstanbul’un doğubatı aksında TEM – E5 arasında arazi kullanım gelişimini kontrol altında tutacak ve İstanbul’un kuzeyine, yeşile doğru kentin büyüme baskısında azalmayı sağlayacak.

14 RAYLI SİSTEM HATTI VE METROBÜSLE DOĞRUDAN ENTEGRASYON

14 raylı sistem hattı ve metrobüs ile doğrudan entegrasyon sağlanacak HIZRAY Metro Hattı ile 10 raylı sistem hattına aktarmalı entegrasyon sağlanacak. İstanbul Boğazı geçişlerde toplu ulaşım hızı artacak.  12 ilçeye ve bugünkü nüfusa göre 6.3 milyon kişiye hizmet ederek yoğun nüfus ile istihdam bölgelerini birleştirecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ