logo

IŞİD’in Kobani Saldırısını Protesto Olaylarında Ölüm 21’e Çıktı

IŞİD’in Kobani Saldırısını Protesto Olaylarında Ölüm 21’e Çıktı

kobani - olaylarKadıköy, Sultangazi, Esenyurt, Gazi Mahallesi olmak üzere İstanbul’da birçok bölgede Kobani kuşatmasını protestoları olaylı geçti. Birçok kentte sokağa çıkma yasağı var.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ayrıca Edirne’den İzmir’e, Dyarbakır ve Mardin’in de aralarında bulunduğu şehirlerdeki protestolarda meydana gelen olaylarda ölen vatandaşların sayısının 21’e çıktığı ifade ediliyor.

Türkiye’de, Kobani’deki IŞİD saldırılarını protesto etmek için dün başlayan şiddet eylemleri birçok kentte de devam ediyor. Bazı bölgelerde sokağa çıkma yasağı uygulanırken, okullarda da eğitime ara verildi. Bazı bölgelerde Atatürk heykelleri ateşe veriliyor.

İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çeşitli illerde çıkan eylemler gece saatlerinde de sürdü. Muş’un Varto İlçesi’nde çıkan olaylarda 1 kişi, Siirt’in Kurtalan ilçesinde çıkan olaylarda 2 kişi, Diyarbakır’da çıkan olaylarda 8, Batman’da 1 kişi ve Mardin’de 2 kişi olmak üzere 14 kişi hayatını kaybetti.

Ölümlerin 10’unun farklı gruplar arasında çıkan silahlı çatışmadan yaşandığı belirtilirken 1 kişinin de eylemler sırasında hayatını kaybettiği bildirildi. Bu arada yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre Diyarbakır’da farklı gruplar arasında sokak çatışmalarının gece boyunca devam ettiği ve ölü sayısının artabileceği belirtildi. Yurt genelinde çıkan olaylarda onlarca kişi de yaralandı.

IŞİD’in Kobani’ye bayrak çekmesinin ardından İstanbul’un birçok noktasında protesto gösterileri düzenlendi. Belediye otobüsü, işyerleri ateşe verilirken göstericiler polisle çatıştı. Bir polis açılan ateşle bacağından yaralandı. Gece boyu süren eylemlerin bugün de devam edeceğinin belirlenmesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kurban Bayramı nedeniyle il dışında tatilde olan personele görevlerinin başında olmaları talimatı verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ