logo

İSİG: ‘EKİM’DE 22 GÜNDE 121 İŞ CİNAYETİ!’

İSİG: ‘EKİM’DE 22 GÜNDE 121 İŞ CİNAYETİ!’

is_guvenligi_gamze_akkusİş Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin rakamlarına göre sadece Ekim ayının 22 gününde, güvenliksiz yada tedbirsizlikten 121 kişi iş cinayetine kurban gitti. İlgezdi: Takipçisiyiz!

Recep Kenan/itvhaber.com

CHP PM (Parti Meclisi) Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, İş Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin rakamlarına göre sadece Ekim ayının ilk 22 gününde 121 çalışanın iş cinayetine kurban gittiğini açıkladı.

Önlemler alınmadıkça, esnek ve güvencesiz çalışma koşulları değiştirilmedikçe ve en önemlisi sendikalaşmanın önündeki engeller kalkmadıkça her gün bir canımızı daha yitireceğiz diyen Gamze Akkuş İlgezdi, Hükümetin bu konudaki çağrılara kulak vermesi ve iş güvenliği yasasının Mecliste bir an önce ele alınması gerektiğine işaret ederek; “Bu konun takipçisiyiz!” dedi.

İş kazalarında 28 ölümle inşaat sektörünün başı çektiği rakamlarda, 25 ölümle tarım ikinci sırada, 18 ile taşımacılık ve 10 belediye şeklinde sıralanıyor.

Sosyal medyada yaptığı açıklamada İSİG rakamlarına dikkat çeken CHP PM (Parti Meclisi) Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Ekim ayının ilk 22 iki günüde 121’i bulan işçi ölümlerine dikkat çektiği paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“İş Sağlığı ve İş Güvenliği (İSİG) Meclisi’nin rakamlarına göre sadece Ekim ayının 22 gününde, 121 kişi iş cinayetine kurban gitti. 28 inşaat, 25 tarım, 18 taşımacılık, 10 belediye/genel işler, 5 konaklama, 4 maden, 4 kimya işçisi hayatını kaybetti.

Kaza denilerek üstü kapatılmaya çalışılan bu cinayetler her geçen gün artıyor. Önlemler alınmadıkça, esnek ve güvencesiz çalışma koşulları değiştirilmedikçe ve en önemlisi sendikalaşmanın önündeki engeller kalkmadıkça her gün bir canımızı daha yitireceğiz. Hükümetin bu konudaki çağrılara kulak vermesi ve iş güvenliği yasasının mecliste bir an önce ele alınması gerekiyor! Bu konun takipçisiyiz…”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ