logo

İsmail Erdem ‘6 Yaşındaki Çocuğun Evlendirilmesi Çağ Dışıdır’

İsmail Erdem ‘6 Yaşındaki Çocuğun Evlendirilmesi Çağ Dışıdır’

Basın mensuplarına çocuk istismarı ile ilgili düşüncelerini açıklayan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, “6 yaşındaki çocuğun evlendirilmesi çağ dışıdır” dedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Basın mensupları ile buluşmasında, her sandıkta 9 görevliyle seçimlere hazırlandıklarını kaydeden, 15 seçim geçiren deneyimde bir teşkilat olduklarını ifade eden Erdem, gençlerle takviye edilmiş kadro ile 2023 seçimlerini alacaklarını söyledi.

CHP’nin politikalarını eleştiren İsmail Erdem, doğruya doğru, yanlışa yanlış denilmesi gerektiğini, pozitif bir muhalefetin yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Bu tür şantaj, dedikodularla biz ne siyaset dünyasından çekiliriz, ne de zarar görürüz.” Dedi.

Çocuk istismarı ile ilgili düşüncelerini paylaşan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, “Yargıya intikal etmiş. Adli takip yapılıyor. Konunun araştırılarak sağlıklı sonuca ulaşması kamuoyunun beklentisi… Olay doğru ise en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz.” Açıklamasını yaptı.

SANDIKTAN ÇIKAN SONUÇLAR BİZLER İÇİN MUTEBERDİR

İlçe Başkanlığında basın mensupları ile bir araya gelen AK Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem basın mensuplarına katılımları için teşekkür ederek başladığı basın açıklamasında; göreve gelişinin 23. ayı olduğunu vurgulayarak 1 ay içerisinde iki yılını tamamlayacağının altını çizdi. Bu yaklaşık 2 yıllık döneminde bir dizi faaliyet gerçekleştirdiklerini belirten parti programı ve il çalışma programı çerçevesinde ve İlçe Başkanlığı bazında sokak sokak çalışma yürüttüklerini kaydetti. 2023 Mayıs Haziran’da parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacağını hatırlatan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, “Demokrasi kazansın diyerek seçimlerin ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim. Sandıktan çıkan sonuçlar bizler için muteberdir.” Dedi.

SOKAKTA HALKLA BULUŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

Partisinin oylarından yükseldiğini, Cumhurbaşkanına olan sevginin de tavan yaptığını, sokakta halkla buluşmaya devam ettiklerini kaydeden Erdem, “Cumhurbaşkanımızın tekrar seçilmesi ve parlamentoda çoğunluğu sağlamak için çalışmaya hazırız. ” dedi

15 SEÇİM GEÇİREN DENEYİMDE BİR TEŞKİLATIZ

Her sandıkta 9 görevliyle seçimlere hazırlandıklarını kaydeden, 15 seçim geçiren deneyimde bir teşkilat olduklarını ifade eden Erdem, gençlerle takviye edilmiş kadro ile 2023 seçimlerini alacaklarını iddia etti.

YARIN YAPILACAK SEÇİME BUGÜNDEN HAZIRIZ

AK Parti ilçe teşkilatı olarak, ana kademe ve mahalle teşkilatları ile birlikte 2023 seçimlerine hazırlandığını kaydeden Erdem, Ataşehir’de yaklaşık 210.000 seçmende seçime gidileceğini altını çizerek, “Ataşehir AK Parti teşkilatı olarak yarın yapılacak seçime bugünden hazırız.” Dedi.

40 YILLIK ÖMRÜM DARBECİLERLE MÜCADELEYLE GEÇTİ

Uyguladığı politikalarla iktidarı göremeyeceğini iddia ettiği CHP’nin politikalarını eleştiren İsmail Erdem, doğruya doğru yanlışa yanlış denilmesi gerektiğini, pozitif bir muhalefetin yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Bu tür şantaj, dedikodularla biz ne siyaset dünyasından çekiliriz, ne de zarar görürüz. Bu güne kadar tırnaklarımızla, iğnenin ucuyla kazarak buralara geldik. 40 yıllık ömrüm darbecilerle, demokrasi düşmanları ile derin yapılar ile mücadeleyle geçti.” Şeklinde konuştu.

NEZAKET KURALLARINI AŞMADAN MUHALEFETİMİ YAPARIM

Çocuk istismarının gündemde olduğu, kamuoyunda tartışıldığı günlerde Vakıf yöneticileri ile birlikte çekilmiş fotoğraflarının paylaşılmasını eleştiren İsmail Erdem, kişisel olarak hiç bir rakibinin adını anmadığının altını çizerek, “Ben kişilerin hak ve hukuklarını korumakla da sorumluyum. Nezaket kurallarını aşmadan, en ileri derecede muhalefetimi yaparım.” Dedi.

OLAY GERÇEKLEŞMİŞ İSE LANETLİYORUZ, ŞİDDETLE KINIYORUZ

Son 10 gündür gündem meşgul eden çocuk istismarı iddiaları ile ilgili açıklama yapan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, insan haklarına vurgu yaparak; “Özellikle dezavantajlı kesim olarak kabul edilen çocuklar, yaşlılar, kadınlar ve engellilerin mutlaka toplum tarafından devlet tarafından korunması gerekir. Basın ve kamuoyunda dile getirildiği gibi, 6 yaşında evliliğe zorlanan çocukla ilgili iddialar var. Yargıya intikal etmiş durumda. Biz, bu olay gerçekleşmiş ise lanetliyoruz. Şiddetle kınıyoruz. Reşit olmayan buluğ çağına ermeyen, 6 yaşındaki çocuğun, -erkek çocuk, kız çocuk fark etmez- evlendirilmesi çağ dışı bir olaydır. İfadeleri ile düşüncelerini paylaştı.

DOĞRUYSA AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMASINI BEKLİYORUZ

Çocuk istismarı ile ilgili düşüncelerini paylaşan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, istismar olayı ile ilgili; “Basında çıkan haberlere göre bu olayın geçmişi çok eski. Yargıya intikal etmiş. Adli takip yapılıyor. Devletimiz daha kamuoyuna yansımadan kadın ve çocuk koruma altına alındığını açıkladı. Daha sonra kamuoyu bundan sonra haberdar oluyor. Konunun araştırılarak sağlık sorunu sonuca ulaşması kamuoyunun beklentisi… Öyle bir yanlışı bu aile işlemişse hem aile, hem evlenen gencin en ağır şekilde cezalandırılmasını bekliyoruz. Kamuoyunun beklentisi de bu yönde.” Değerlendirmesini yaptı.

ŞAHSIMIZA YÖNELİK İTİBARSIZLAŞTIRMA OPERASYONUNU İZLEDİK

Kişisel olarak hiçbir rakibinin adını bile anmadığını vurgulayan Erdem, kendisine yönelik itibarsızlaştırma operasyonu yapıldığını iddia ederek, “Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir İlçe Başkanı ile sosyal medya ekiplerinin geçmiş yıllarda Yusuf hoca ile çekilmiş fotoğraflarımızın sosyal medyada döndürülmesi, üzerimize hakaretlerin yağdırılması, şahsımıza yönelik itibarsızlaştırma operasyonunu izledik.” Dedi.

KILÇDAROĞLU İLE ÇEKİLMİŞ FOTOĞRAFLARIMI YAYINLADIM

İsmail Erdem geçmişte vakıf yöneticileri ile çekilmiş fotoğrafın algı çalışması amacıyla kullanıldığını kendisinin de, Kılçdaroğlu ile çekilmiş fotoğraflarını yayınladığını ifade edere; “Bu güne kadar CHP İstanbul İl Başkanı’nın fotoğrafını kullandım mı? Hiçbir AK Parti ilçe başkanı kullandı mı? Kullanmadı. Peki benim fotoğrafımı neden kullanırsın” diye sordu.

BAŞKANLIĞIMDA TOPLUMUN HER KESİMİNE AÇIK BİR KAPI VARDI

10 yıl Belediye Başkanlığı yaptığını hatırlatan İsmail Erdem, kapısının hiç kapanmadığını belirterek, “STK’lar, dernekler, gönüllü kuruluşlar, cemevi dernekleri, kuran kursları, cami dernekleri, okul aile birlikleri ve toplumun her kesimine açık bir kapı vardı.” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ