logo

İstanbul Ataşehir’de Atık toplayanlara yönelik operasyon

İstanbul Ataşehir’de Atık toplayanlara yönelik operasyon

İstanbul Ataşehir’de Valilik ve Kaymakamlık ile polis ve belediye ekipleri, ruhsatsız olarak atık toplama ve ayırma faaliyeti gösterdiği iddia edilen yerlere yönelik operasyon düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul’un bazı ilçeleri ile birlikte Üsküdar ve Ataşehir’de polis ve belediye ekipleri, ülkeye kaçak yollarla girdiği iddia edilen kağıt toplayıcılarına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda çok sayıda izinsiz geri dönüşüm işi yapan kişi gözaltına alınarak Tuzla Göçmen Toplama Merkezi‘ne götürüldü.

Ataşehir‘de ülkeye kaçak yollarla girdiği öne sürülen atık kağıt toplayan geri dönüşüm işçilerine yönelik 48 farklı yere eş zamanlı operasyon düzenlendi. Atık toplayanlara yönelik operasyona Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Ataşehir Belediyesi ekipleri katıldı.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre operasyonda 200’e yakın yabancı uyruklu atık toplayan işçi gözaltına alındı. Mevzuata aykırı bir şekilde ve sağlıksız koşullarda atık toplama ve ayırma faaliyeti yapılan 48 farklı yerde, arama kararına istinaden yapılan aramalarda sosyal güvenceden yoksun bir şekilde çalıştırıldıkları tespit edilen düzensiz göç kapsamındaki 78 yabancı uyruklu şahıs, sınır dışı işlemleri yapılmak üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edil

İş makinalarının da kullanıldığı operasyonda kağıt toplanılan alanlar yıkılarak arama yapıldı. Aramalar sonucunda çekçek arabaları ve diğer malzemelere belediye ekipleri tarafından el konuldu.

Gözaltına alınanlar üst aramaları ve kimlik tespitinin ardından otobüs ve minibüslere bindirilerek Tuzla Göçmen Toplama Merkezi’ne götürüldü.

Ataşehir’de Atık Toplayanlara yönelik operasyon ile ilgili İstanbul Veliliği tarafından yapılan açıklama:

Ataşehir ilçemizde ruhsatsız olarak atık toplama ve ayırma faaliyeti gösteren yerlere yönelik; Valiliğimiz, Ataşehir Kaymakamlığı, Ataşehir Belediye Başkanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün (626) personelinin katılımıyla eşzamanlı bir denetim gerçekleştirilmiştir.

Mevzuata aykırı bir şekilde ve sağlıksız koşullarda atık toplama ve ayırma faaliyeti yapılan (48) farklı yerde, arama kararına istinaden yapılan aramalarda sosyal güvenceden yoksun bir şekilde çalıştırıldıkları tespit edilen düzensiz göç kapsamındaki (78) yabancı uyruklu şahıs, sınır dışı işlemleri yapılmak üzere İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edilmiştir.

Yapılan çalışmalarda; (90) çekçek aracı ve (136) boş çuval ile (30) tona yakın kağıt ve plastik atık elde edilmiş, (30) adreste tahliye, (15) adreste de belediye ekiplerince yıkım işlemi gerçekleştirilmiştir.

Denetimlerimizin hedefi, atıkların geri kazanımı için yapılan toplama ve geri dönüşüm faaliyetlerinin mevzuat hükümlerine uygunluğunun sağlanmasından ibarettir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ