logo

İstanbul Kitap Fuarı Ekrem İmamoğlu’nun Katıldığı Törenle açıldı

İstanbul Kitap Fuarı Ekrem İmamoğlu’nun Katıldığı Törenle açıldı

Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde, düzenlenecek 40. İstanbul Kitap Fuarı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun katıldığı törenle açıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde, 28 Ekim-5 Kasım günleri arasında düzenlenecek 40. İstanbul Kitap Fuarı açılış törenine katıldı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Büyükçekmece TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde, 28 Ekim-5 Kasım günleri arasında düzenlene 40. İstanbul Kitap Fuarı açılış törende konuştu.

2036’DA OLİMPİYATLARIN, 2026’DA KİTABIN BAŞKENTİ İSTANBUL

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuşmasında, “2026’da kitabın başkenti İstanbul, 2036’da olimpiyatların yapıldığı bir İstanbul. İnşallah bu nasip olur. Hep birlikte çalışırsak bu da olur.

Tören öncesinde stantları gezen İmamoğlu, kitap fuarına gezen, çoğunluğu öğrencilerden oluşan gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Gençlerle anı fotoğrafları çektiren İmamoğlu, bir öğrencinin de kolundaki alçıyı imzaladı. İmamoğlu, stant gezilerinin ardından, sunuculuğunu, Türk sinemasının unutulmaz aktörlerinden Münir Özkul’un kızı Güner Özkul’un yaptığı açılış töreninin yapılacağı Karadeniz Salonu’na geçti.

Bu yılki fuarın Onur Yazarı Prof. Dr. Nermin Abadan Unat’ın rahatsızlığı nedeniyle katılamadığı açılış töreninde, sırasıyla; TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal, Türkiye Yayıncılar Birliği Başkanı Kenan Kocatürk, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Taner Beyoğlu, TÜYAP Kültür Fuarları Danışma Kurulu Başkanı Doğan Hızlan, Uluslararası Yayıncılar Birliği (IPA) Başkanı Karine Pansa ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.

İMAMOĞLU ‘TOTEMİNİ’ AÇIKLADI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 28 Ekim-5 Kasım günleri arasında düzenlenecek TÜYAP 40. İstanbul Kitap Fuarı açılış töreninde konuştu. Tören öncesinde Uluslararası Yayıncılar Birliği Başkanı Karine Pansa ile İstanbul’un ‘2026 Kitap Başkenti’ olarak ilan edilmesiyle ilgili sohbet ettiğini aktaran İmamoğlu, “Bunu kendime bir totem gibi de tariflemiş olayım: 2026’da kitabın başkenti İstanbul, 2036’da olimpiyatların yapıldığı bir İstanbul. İnşallah bu nasip olur. Hep birlikte çalışırsak bu da olur, diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“SİLAHLARIN DEĞİL, FİKİRLERİN ÇATIŞTIĞI VE BARIŞ DOLU

BİR DÜNYAYI KİTAPLARIN GÜCÜYLE VAR ETMEK MÜMKÜN”

TÜYAP Kitap Fuarı’nı Taksim günlerinden itibaren takip ettiğini belirten İmamoğlu, “Her yıl iple çektiğim, özel bir buluşma anı TÜYAP” dedi.

Hayatı boyunca kitaplardan çok şey öğrendiğini vurgulayan İmamoğlu, “Bugün olduğum kişi olmamda da kitapların olağanüstü katkıları söz konusu. Kolektif hafızayı korumanın, paylaşmanın, geleceğe aktarmanın insanlık adına en güzel yoludur kitapların varlığı” diye konuştu.

Türkiye’nin yakın coğrafyasında çok büyük acılar yaşandığına dikkat çeken İmamoğlu, “Kuzeyimizde, güneyimizde ne yazık ki savaşlarla dolu, zor günlerden geçiyoruz. Bu acıların bir an önce son bulması, çok büyük bir temennimiz, duamız. Ama şunu ifade etmek isterim: Silahların değil, fikirlerin çatıştığı ve barış dolu bir dünyayı var etmek mümkün. Bunun yolunun eğitimden, kitapların gücünden, daha çok insana dokunmak, farklılıkları şiddetle değil, tartışmalarla çözme kültürünü yaygınlaştırmakla mümkün olduğunu buradan ifade etmek isterim” şeklinde konuştu.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ