logo

İstanbul Vatan Caddesi’nde Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı Coşkusu

İstanbul Vatan Caddesi’nde Cumhuriyet’in 100’üncü Yılı Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıldönümü nedeniyle, Vatan Caddesi’nde “Cumhuriyet Bayramı Kutlama ve Resmi Geçit” töreni düzenlendi.

İstanbul FatihVatan Caddesi, Cumhuriyet’in 100’üncü Yıl Dönümü kutlamaları dolayısıyla kırmızı ve beyaza büründü. İstanbul Valisi Davut Gül ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu‘nun katılımı ile “Cumhuriyet Bayramı Kutlama Töreni ve Tören Geçişi” programı gerçekleştirildi.

İstanbul’daki Programa; İstanbul Valisi Davut Gül ile birlikte,1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, il ve ilçe protokolünün temsilcileri ile çok sayıda vatandaş ve çocuk katıldı.

VATAN CADDESİ’NDE DE RESMİ GEÇİT TÖRENİ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100. yıldönümü nedeniyle, Fatih’teki Vatan Caddesi’nde de resmi geçit töreni düzenlendi. Çok sayıda vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla Vatan Caddesi’ne koştu.

Kutlamalar kapsamında; İstanbul Valisi Davut Gül, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, üstü açık askeri araç üzerinde vatandaşları selamladı.

Törende; Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunarak Türk Bayrağı göndere çekildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mesajının okunmasının ardından, İstanbul Valisi Gül konuşmasını gerçekleştirdi.

İstanbulluların yoğun ilgi gösterdiği ve büyük bir coşku ile gerçekleşen program, Vali Gül, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Sivri ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nun tören aracı ile askeri birlikler, kurumlar ve bayram coşkusunu paylaşmak üzere vatan caddesine akın eden vatandaşlarımızın bayramını kutlaması ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlama mesajı okundu.

Askeri bando takımının tören alanında yerini almasıyla geçit töreni başladı. Dünyada 8 süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapan ilk ekip olan “Türk Yıldızları” da İstanbul Boğazı üzerinde yaptığı şovla, Cumhuriyet’in 100’ncü yıl coşkusuna renk kattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ