logo

İstanbul ve Ataşehir Kent Konseyi ‘Yaşlı Dostu Kentler Çalıştayı’ Düzenledi

İstanbul ve Ataşehir Kent Konseyi ‘Yaşlı Dostu Kentler Çalıştayı’ Düzenledi

Ataşehir Kent Konseyi ve İstanbul Kent Konseyi iş birliğindeki programının ilki olan “Yaşlı Dostu Kentler Çalıştayı” Ataşehir Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde düzenlendi.

İstanbul Kent Konseyi ve Ataşehir Kent Konseyi İşbirliğinde ‘Yaşlı Dostu Kentler Çalıştayı’ Düzenlendi.

Ataşehir Kent Konseyi ve İstanbul Kent Konseyi ortaklığıyla düzenlenmesi planlanan bir dizi çalıştaydan ilki olan “Yaşlı Dostu Kentler Çalıştayı” Ataşehir Kent Konseyi’nin ev sahipliğinde düzenlendi. Çalıştay; kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve meslek odaları temsilcilerinden olmak üzerepek çok kişinin katılımı ve katkısıyla gerçekleşti.

Erdal Eren Kültür Merkezi’nde gerçekleşen çalıştaya, birbirinden farklı kurum ve kuruluşları temsilen bilgi ve deneyimlerini paylaşmak üzere 98 kişi katıldı.

Çalıştay 9 Farklı Tematik Masa Etrafında Şekillendi

Üniversite, sivil toplum kuruluşu,Ataşehir Kaymakamlığı, İBB ve Ataşehir Belediyesi’nin farklı birimlerinden temsilci ve uzmanların dâhil olduğu çalıştayda, ‘kentsel mekansal altyapı, sosyal kültürel yaşam, sağlık, spor, teknoloji, katılımcılık ve örgütlenme, afet, dayanışma, gönüllülük’ temaları üzerine önce sorun tespiti yapıldı, sonrasında ise çözüme yönelik fikir ve öneriler geliştirildi.

Çalıştayın açılış konuşmalarını İstanbul Kent Konseyi Başkanı Tülin Hadi, Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu ve Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez yaptı.

+65 Yaşlı Hakları Derneği Kurucularından Ferhat Boratav ve İstanbul Planlama Ajansı’ndan Sosyal Politikalar Ofisi Koordinatörü Zelal Yalçın çalıştayın perspektifini ortaya koyan birer sunum gerçekleştirdi. Konuşmacılar yaşlılığın insan hayatında doğal bir süreç olduğu, dahası bu sürece ilişkin bütüncül politika ve yaklaşımlara ihtiyaç duyulduğu konusuna vurgu yaptılar.

Yerel Kent Konseylerine Örnek Oluşturabilmesi Adına Önemli Bir Gelişme

Ataşehir’in mevcut ve gelecek nüfusuyla yaşlıların giderek ağırlık kazandığı bir kente dönüşmesi itibariyle yaşlı nüfusuna yönelik sosyal politikaların ve uygulamaların çeşitlendirilmesi ve yaygınlaştırılmasının daha da öncelikli bir gereklilik haline gelmiş olduğunun altı çizildi. Bu çalıştayla; diğer yerellere ve daha üst ölçekli çalışmalara ışık tutacak örnek bir modele oluşturmaya yönelik önemli bir adım atıldı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ