logo

İstanbul’da Beklenen Kar, Karla Karışık Yağmur İle Geliyor

İstanbul’da Beklenen Kar, Karla Karışık Yağmur İle Geliyor

İstanbul’da yağmur ve karla karışık yağmur ile orta kuvvette kar yükseklerinde kuvvetli kar yağışı ile kar kalınlığının yükseklerde 20 cm’ye ulaşması bekleniyor.

Recep Kenan / itvhaber.com

İstanbul’da Kar yağışı, beklenen yağışların bu akşam karla karışık yağmur şeklinde dönmesi ile başlıyor

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, İstanbul‘da beklenen yağışların bu akşam saatlerinden itibaren genellikle yağmur ve karla karışık yağmur ile birlikte örtülü kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji tarafından, Bolu için Turuncu kod; İstanbul, Kastamonu, Sakarya, Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illeri ve çevresi için sarı kod uyarı yapıldı.

İstanbul’da Beklenen Karla Karışık Yağmur ve Kar Yağışlarına Dikkat!

İstanbul’da beklenen yağışların bu akşam saatlerinden itibaren genellikle yağmur ve karla karışık yağmur, kuzey kesimlerinde karla karışık yağmur ve orta kuvvette kar (6-10 cm kar yüksekliği), yükseklerinde kuvvetli kar (10-20 cm kar yüksekliği) şeklinde olması bekleniyor.

Yağışların, 30.01.2024 Salı sabah saatlerine kadar kuzey yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile birlikte aralıklarla kuzey kesimlerde deniz etkili kar yağışı olarak zaman zaman kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Batı Karadeniz’de Kuvvetli Kar Yağışları Bekleniyor!

Son değerlendirmelere göre; 25.01.2024 Perşembe günü akşam saatlerinden sonra Bolu çevreleri ile Zonguldak, Bartın, Karabük ve Düzce illerinin yüksek kesimleri, Kastamonu’nun kuzeyinin yüksekleri, Sakarya’nın güney ve doğusunun yükseklerinde kuvvetli kar yağışları bekleniyor.

Ulaşımda aksamalar, yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı, görüş mesafesinde azalma, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına sebebi ile çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ