logo

İstanbul’da TAMP Çalışma Grupları Toplantısı Gerçekleştirildi

İstanbul’da TAMP Çalışma Grupları Toplantısı Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın katılımıyla Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında TAMP Çalışma Grupları Toplantısı gerçekleştirildi.

Bakan Soylu ve Vali Yerlikaya’nın Katılımıyla TAMP Çalışma Grupları Toplantısı Gerçekleştirildi

Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında yedincisi gerçekleştirilen toplantıya; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Vali Yardımcıları Dr. Yaşar Aksanyar, Hasan Hüseyin Can ve Mehmet Fatih Çiçekli, İstanbul Bölge ve İl Müdürleri ile TAMP kapsamındaki çalışma gruplarının sorumluları katıldı.

AFAD İstanbul İl Müdürü Gökhan Yılmaz’ın Programı sunuşunun ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açılış konuşmasını gerçekleştirdi.

Kasım ayı itibariyle tüm kurumlarla iş birliği içerisinde masa başı tatbikatlara başlanacağını belirten İçişleri Bakanı Soylu, “Masa başı ve saha tatbikatlarımızda kurumlarımızla tekrar bir araya geleceğiz. Tüm belediyelerimizle, kurumlarımızla paydaşlarımızla bir araya geleceğiz.

2020 yılı bitmeden evvel İstanbul’un çalışma grupları toplantılarını masa başı tatbikatlarını tamamlayacağız. Tüm belediyelerimizin senaryo oluşturacağı 7.03 lük bir depremdeki son senaryo düzeltmemizi ortaya koyacağız, masa başı tatbikatlarını yapacağız,  aynı zamanda da saha tatbikatlarını gerçekleştireceğiz.

2021 yılında ise daha büyük tatbikatları gerçekleştireceğiz.” diyerek afete hazırlık çalışmalarında tatbikat çalışmalarının önemli yer tuttuğunu ifade etti.

“Tatbikatlar Reflekslerimizi Güçlendirecek”

Giresun’da yaşanan sel felaketini hatırlatan İçişleri Bakanı Soylu, “Afet müdahale noktasında kazandığımız yeni kapasite ve kabiliyetler sayesinde tüm vatandaşlarımızın çok kısa bir sürede eksiklerini gidermeye hızlıca hayatı normalleştirmeye muvaffak olabildik.

Bizim kamu yönetimi olarak; hazırlık, önleme ve zararı giderme noktasında sürece hâkim, yeterli teknik ve beşeri kapasiteye de sahip olmamız gerekiyor.

Bütün bu gerçeklerden yola çıkarak özellikle son yıllarda önemli stratejik hedefler ortaya koyduk. Bunu dünyayla entegre bir şekilde dünyadaki gelişmeleri takip ederek geliştirdik.” cümlelerine yer verdi.

Son olarak afet tatbikatının refleksleri güçlendirdiğini ifade eden Bakan Soylu, vatandaşların da bu tatbikatları takip etmesini tavsiye etti.

AFAD İstanbul Tahliye, Yerleştirme ve Planlama Çalışma Grubu’nun sunumunu İl Jandarma Komutanlığı Personeli J. Albay Metin Günal, Bilgi Yönetimi Değerlendirme ve İzleme Çalışma Grubu adına AFAD Şube Müdürü Kadir Ali Sırmalı, Muhasebe, Bütçe ve Mali Raporlama Çalışma Grubu adına AFAD Şube Müdürü Tuncer Avcı tarafından sunumlar gerçekleştirdi.

Toplantı, soru-cevap ve değerlendirmenin ardından sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ