logo

İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Belli Oldu

İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Belli Oldu

İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığını üstlen Cengiz Topel Yıldırım oldu.

Recep Kenan / itvhaber.com

Cengiz Topel Yıldırım, 2016’dan itibaren eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığını üstlenmişti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, parti genel merkezinde düzenlenen basın toplantısıyla ABB başkan adayını duyurdu.

İYİ Parti tarafından yapılan açıklamada, “Karşınızda; Neredeyse 30 yıldır Ankara’mızda hüküm süren vizyonsuzluğu ve vasatlığı değiştirmeye, Başkentimizi İYİ Belediyecilik anlayışımızla layık olduğu gibi yönetmeye gelen, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Cengiz Topel Yıldırım!” ifadeleri, yer aldı.

İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım oldu. İYİ Parti Ankara Büyükşehir  adayı Yıldırım, 2016’dan itibaren eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığını üstlenmişti.

genel merkezde  düzenlenen basın toplantısıyla İYİ Parti ABB başkan adayını duyuran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ” İYİ Parti adına Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını, teklif ettiğimde hiç sektirmeden ‘Ankara’ya hizmet etmek benim için bir görevdir, şereftir’ dedi ve kazanmak üzere bugünden itibaren yola çıkıyor. “ dedi.

Merel Akşener’in parti rozetini taktığı Cengiz Topel Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediye başkan adaylığına layık görülmenin kendisi için tarifsiz bir onur ve büyük bir mesuliyet olduğunu söyledi ve; “Son 30 yıla baktığınızda Ankara ziyandadır. 25 sene uçuk projelerle kaynaklarını tüketen Ankara, son 5 yılda ayağa kalkacağına tembellik ve ihmalkarlığın pençesine düşürülmüştür.” Dedi.

Cengiz Topel Yıldırım Kimdir?

Cengiz Topel Yıldırım, lise yılları içerisinde Etlikspor’da amatör lisanslı futbol oynadı. Cengiz Topel Yıldırım, futbola ve Ankara’ya olan tutkusunu, Ankaragücü’nde birleştirmişti. 2008 yılında, Ankaragücü Yönetim Kurulu’nda bulundu.

Bir dönem Ankaragücü Spor Kulübü başkanlığı da yapan Yıldırım 2014’te büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayı oldu, ancak o dönem parti tercihini Mansur Yavaş’tan yana kullandı.

Yavaş’ın adaylığı kesinleşmeden önce 2019 yerel seçimlerinde de siyasi kulislerde ismi adaylar arasında konuşuldu.

Cengiz Topel Yıldırım, 2016’dan itibaren eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanlığını üstlenmişti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ