logo

İYİ Parti ‘Hür Ve Müstakil’ Açıklamasına Tepki İstifaları Artıyor

İYİ Parti ‘Hür Ve Müstakil’ Açıklamasına Tepki İstifaları Artıyor

İYİ Parti’de CHP’nin “işbirliği” teklifine red, 31 Mart yerel seçimlerine “Hür ve Müstakil” girme ve 81 ilde aday gösterme kararına tepki istifaları artıyor.

Recep Kenan / itvhaber.com

İYİ Parti’de 31 Mart 2024 yerel seçimlerine “Hür ve Müstakil” girme ve 81 ilde aday gösterme kararı sonrası parti yöneticileri, başta Polatlı ve Gölbaşı örgütleri olmak üzere Ankara’dan milletvekillerinin de olduğu toplu istifaların gündeme geleceğini iddia ediyor.

İYİ Parti’de 31 Mart 2024 yerel seçimlerine bu seçime tek başına girme kararı sonrası parti için ve siyasi arenada başlayan kaos sürüyor.

ANKARA MİLLETVEKİLİ YÜKSEL ARSLAN İSTİFA ETTİ

Meral Akşener’in, CHP’nin işbirliği teklifinin geçmiş seçimde tecrübe ettikleri başarısızlığı öne sürerek reddedilmesi ve sonarsında Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu’nu ağır ifadelerle suçlamasının ardından istifaları başlamıştı. İyi Parti’de ardı ardına istifalar hızlanmıştı. Son olarak Ankara Milletvekili Yüksel Arslan istifa etti.

ANKARA’DA MİLLETVEKİLİ İSTİFASI ARTABİLİR!

 Öte yandan istifa eden Ankara Milletvekili Yüksel Arslan ile birlikte İYİ Parti’de önümüzdeki günlerde Ankara Büyük Şehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı destekleyen 4 milletvekilinin de istifa edeceği iddia ediliyor.

DİDİM’DE 400 PARTİLİDEN İSTİFA

İstifa depremi devam eden İYİ Parti’de Didim ilçe binasında düzenlenen basın toplantısında İlçe Başkanı Tolga Çetinel, İlçe Kadın kolları başkanı Emine Tonbuloğlu, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Onur Can Keleş, İYİ Parti Aydın İl yöneticileri Irmak Tezsezener, Mehmet Aldemir ve Efe Yeşilkuş ile ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 400 üye partilerinden istifa etti.

ANKARA’DA 4 İLÇE BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım, Akyurt, Çubuk, Haymana ve Beypazarı ilçe başkanlarının görevden alındığını duyurdu. İddialarda ise ilçe başkanlarını istifa ettiği konuşuluyor.

İSTİFALAR ARDI ARDINA GELİYOR!

İYİ Parti Adıyaman Kurucular Kurulu üyesi olan Mithat Solgun 4 Aralık’ta istifa etmişti. İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Zeki Üçok (Akşener görevden aldı). İYİ Parti eğitim politikası uzmanı Prof. Dr. Esergül Balcı İstifa etti.

İYİ PARTİ DİYARBAKIR’DA 12 BİN 750 ÜYE SİTİFA

Salim Ensarioğlu’nun istifasından sonra İYİ Parti Diyarbakır İl Başkanlığı, ilçe teşkilatları ve 12 bin 750 üye İYİ Parti’den istifa ettiği açıklandı.

İYİ PARTİ SAMSUN İLKADIM’DA İSTİFA

İYİ Parti Samsun İlkadım İlçe Başkanı Murat Demir, parti binasında yönetim kurulu ile birlikte yaptığı açıklamayla istifa ettiğini duyurdu.

İBB MECLİSİ’NDE TOPLU İSTİFA!

Yİ Parti İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Grup Başkanvekili İbrahim Özkan ve beraberindeki 6 Meclis üyesi partiden istifa etti. İbrahim Özken, Bora Kılıç, Oğuz Sarul, Sinan Gümüş, Uluer Kaya ve Yakup Fındık ile istifa ettiklerini duyurdu.

 İYİ PARTİ’DEN İSTİFA EDEN MİLLETVEKİLLERİ

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili İdris Nebi Hatipoğlu, İYİ Parti Ankara Milletvekili Adnan Beker, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır(ihraç), İYİ Parti 28. Dönem İstanbul Milletvekili ve Kurucular Kurulu Üyesi Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Salim Ensarioğlu ve son olarak İYİ Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan partisinden istifa etti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ