logo

Kadıköy’de CHP 31 Mart Yerel Seçimi Adayı Belirlendi

Kadıköy’de CHP 31 Mart Yerel Seçimi Adayı Belirlendi

Aday belirleme çalışmaları süren, PM’de yapılan görüşmelerde İstanbul’da CHP’nin, kalesi ilçelerden Kadıköy’de 31 Mart yerel seçimi adayı belirlendi.

Recep Kenan / itvhaber.com

CHP Kadıköy’de Şerdil Dara Odabaşı yeniden aday gösterilmeyeceği, bayrak değişimi olacağı kesinleşti.

CHP Kadıköy Belediye Başkan Adayı olarak CHP İBB Grup Sözcüsü Mesut Kösedağı‘nın belirlendiği ifade ediliyor.

Parti Meclisi toplantısı süren CHP’de İstanbul’un 9 ilçesinde daha 31 Mart yerel seçim belediye başkan adaylarını belirliyor. Belirlenen ilçeler için adaylığı öne çıkan isimler hazırlıklara başladı.

CHP Kadıköy adayı Mesut Kösedağı nereli? CHP Kadıköy Adayı Mesut Kösedağı kimdir? sorularının yanıtları merak ediliyor.

2019 yılındaki yerel seçimlerde CHP’nin Kadıköy Belediye Başkanı olarak seçilen Şerdil Dara Odabaşı, yüzde 65,99 oy almıştı. Odabaşı’nın 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde ise tekrar aday gösterilmeyeceği, Kadıköy Başkan adayı olarak Mesut Kösedağı açıklanacağı belirtiliyor.

İBB CHP Grup Sözcülüğü ve Kadıköy Meclis Üyeliği görevini yürüten Mesut Kösedağı Kadıköy Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvurmuştu.

“Kadıköy Mesut Olacak” sloganı ile çalışmalarına başlayan Mesut Kösedağı, “Kadıköy’ün ve Kadıköy halkının yaşam tarzını, demokrasiyi, laikliği ve Kadıköylünün önceliklerini her platformda korumak için Kadıköy Belediye Başkanlığına adayım!” açıklamasını yapmıştı.

MESUT KÖSEDAĞI KİMDİR?

CHP Kadıköy Başkan adayı Mesut KÖSEDAĞI, 1984 yılında Sivaslı bir ailenin çocuğu olarak İstanbul’da dünyaya geldi. İlköğretim, ortaöğretim ve lise eğitimini İstanbul’da tamamladıktan sonra Kamu Yönetimi alanında lisans derecesini aldı. 2018 yılında Marmara Üniversitesi’nde Küresel Şehirler ve İstanbul Araştırmaları bölümünde yüksek lisansını tamamladı.

Siyasete 2000 yılında CHP Kadıköy Gençlik Kolu’na üye olarak adım attı. 2004 yılında Kadıköy Gençlik Kolu Başkanlığı’na seçildi ve ardından 2005’te İstanbul İl Gençlik Kolları Yöneticiliği görevini üstlendi.2007-2010 yılları arasında CHP Kadıköy Ana Kademe Yöneticiliği görevini yürüttü.

2014 yılında yapılan ön seçimlerin ardından Kadıköy Meclis Üyeliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerini üstlendi. 2019 Yerel Seçimleri’nde ise İstanbul’u tekrar kazanan ekibin bir parçası olarak görev aldı. Bu dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sekreterliği ve daha sonra CHP Grup Sözcülüğü görevlerini üstlendi.

Fenerbahçe Spor Kulübü kongre üyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi olan Mesut Kösedağı, İngilizce bilmektedir. Kösedağı, evli ve bir çocuk babasıdır.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ