logo

Kadın A Millî Futbol Takımımız UEFA Uluslar B Ligi’nde

Kadın A Millî Futbol Takımımız UEFA Uluslar B Ligi’nde

UEFA Uluslar C Ligi 2. Grup lideri Kadın A Millî futbol Takımımız Gürcistan’ı mağlup ederek 18 puan toplayıp, UEFA Uluslar B Ligi’ne yükseldi.

UEFA Uluslar C Ligi 2. Grup lideri Kadın A Millî Futbol Takımımız, altıncı ve son maçında Mersin Stadyumu‘nda karşılaştığı Gürcistan‘ı da mağlup ederek Litvanya deplasmanında garantilediği UEFA Uluslar B Ligi’ne yükseldi.

Gürcistan’ı Yenen Kadın A Millî Takımımız, 6’da 6 Yaparak Bitirdi

UEFA Uluslar C Ligi 2. Grup lideri A Millî Kadın Futbol Takımımız, altıncı ve son maçında Mersin Stadyumu’nda karşılaştığı Gürcistan’ı da mağlup etti ve 6’da 6 yaparak 18 tam puanla grup maçlarını tamamladı. Millî Takımımızın gollerini 26. dakikada Gülbin Hız ve 41. dakikada Ece Türkoğlu kaydetti.

Kadın A Millî Takımımız, oynadığı 6 karşılaşmada hiç gol yemeyerek ayrıca muhteşem bir istatistiğe de imza atmış oldu.

Kadın A Millî Takımımız, 2. Grup’taki ilk maçında Tiflis’te Gürcistan’ı 3-0 yendikten sonra Litvanya’yı Elazığ’da 2-0’la geçmiş ve ardından Lüksemburg deplasmanından 4-0’lık galibiyetle dönmüştü. Çorum’da yine Lüksemburg’u 1-0 yenen ekibimiz, bu maç sonunda 12 puana yükselerek en yakın rakibi Litvanya’nın 8 puan üzerine çıkmış ve matematiksel olarak UEFA Uluslar B Ligi’ne adını yazdırmıştı.

Litvanya deplasmanından 4-0’lık galibiyetle dönen Millîler, Mersin Stadı’nda Gürcistan’ı da mağlup ederek 18 puan toplayıp, UEFA Uluslar B Ligi’ne “Merhaba” dedi.

UEFA Uluslar C Ligi 2. Grup Kadın A Millî Futbol Takımımız ile Gürcistan arasındaki karşılaşmayı 4837 biletli seyirci tribünden takip etti.

Gruptaki diğer maçta Lüksemburg, evinde konuk ettiği Litvanya ile 1-1 berabere kaldı.

KADINLARA SEÇME VE SEÇİLME HAKKI VERİLİŞİNİN 89. YILINA KUTLAMA

Kadın A Millî Futbol Takımımız, kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı veren yasanın 89. Kabul yılını açtıkları pankartla kutladı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çalışmalarıyla 1930 yılından itibaren çıkarılan bir dizi yasa ile önce Belediye seçimlerine katılma, sonra köylerde muhtar olma, ihtiyar meclislerine seçilme hakkı tanınan kadınların; milletvekili seçme ve seçilme hakları, 5 Aralık 1934’te Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapılan yasa değişikliği ile tanındı. Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkı veren yasanın kabulü, ülkemizde her yıl 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü olarak kutlanmakta. Bu vesileyle Kadın A Millî Takımımız, Gürcistan maçından önce ısınmaya, “Türk Kadınının Seçme ve Seçilme Hakkı Kazanmasının 89. Yılı Kutlu Olsun” yazılı pankartla çıktı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ