logo

Kadın Erkek Eşitsizliğinin Kitabı Eyvah CEO Doğuruyor!

Kadın Erkek Eşitsizliğinin Kitabı Eyvah CEO Doğuruyor!

Kadın-erkek eşit(siz)liğinin kitabı “EYVAH CEO DOĞURUYOR!” genişletilmiş 4. baskısıyla raflarda Kitabın telif geliri “Yanındayız Derneği”ne bağışlanıyor

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin küresel bir sorun olduğuna inanan Murat Yeşildere’nin Eyvah CEO Doğuruyor! Kitabı, genişletilmiş 4. Baskısı ile okuyucularla buluşuyor. Kitapta, eğitimden iş hayatına, sanattan politikaya kadınların üstlendikleri rollere dair yazılar ve güncel araştırma verileri yer alıyor. Telif gelirinin tamamı “Yanındayız Derneği”ne bağışlanan kitap, eşitlik savunucusu bir erkeğin gözlerinden toplumsal cinsiyet eşitliğini sorguluyor.

Toplumsal cinsiyet eşitliği savunucusu, iş insanı, Yanındayız Derneği’nin yeni dönem Başkan Adayı Murat Yeşildere, kitabı Eyvah CEO Doğuruyor!’da, çalışma yaşamında kadının rolü ve bu rolün erkeklere yansımaları üzerine odaklanıyor. Kitapta; Yeşildere’nin yaklaşık 18 yıl içinde gazete, dergi ve internette yayınlanan yazıları güncel verilerle desteklenerek sunuluyor. Eğitimden iş hayatına, sanatta politikaya kadınların üstlendikleri rollere dair yazılarda, bir erkeğin eşitlik konusuna, “üstten ya da akıl veren” tarzda değil, “samimi” bakış açısı yer alıyor.

Yeşildere, yaklaşık 25 yıldır liderlerin istihdamı alanında çalışıyor. Bir yandan da iş yaşamının, farklı bakış açıları ve çeşitlilik ile zenginleşebileceğini savunan bir aktivist! Toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda şirketleri harekete geçiren sivil toplum kuruluşlarında aktif rol alıyor. Çeşitli dergilerde ve sosyal medyada toplumsal cinsiyet eşitliği üzerine yazıyor, savunuculuk yapıyor.

Hümanist Yayınları’ndan çıkan, açılış bölümünde, iş dünyasından, medyadan, sivil toplum kuruluşlarından “aktivist” kadınların Yeşildere’ye destek mesajları yer aldığı kitabın telif geliri, kurucuları arasında Murat Yeşildere’nin de bulunduğu “toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda” çalışan Yanındayız Derneği’ne bağışlanıyor.

Eyvah CEO Doğuruyor!

Yazar: M. Yeşildere

Kapak Tasarım: Ardan Ergüven

Boyut: 13,5 x 19,5 cm

Sayfa Sayısı: 156 Sayfa

Fiyatı: 82 TL

Murat Yeşildere kimdir?

Murat Yeşildere Lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde tamamladı. Manchester UMIST’ten İşletme Ekonomisi dalında yüksek lisans derecesini aldı. Kariyerine Fon Yönetimi ve Hazine sektöründe Philip Morris’te başlayan Yeşildere, GSD Holding ve GSD Yatırım Bankası’nda üst düzey yöneticilik görevleriyle kariyerine devam etti. Yeşildere, Ekim 2000 yılında Istanbul Egon Zehnder Ofisinde Finansal Hizmetler sektöründe Danışman olarak göreve başladı. 2006-2019 yılları arasında Yönetici Ortak olarak Türkiye, CIS ve Kafkasya bölgelerine liderlik eden Yeşildere, halen Kıdemli Ortak olarak Egon Zehnder bünyesinde çalışmaya devam ediyor.

Fenerbahçe Spor Kulübü, 1907 Derneği, PERYÖN üyesi olan Murat Yeşildere,profesyonel kariyerinin yanında Platin ve Milliyet Executive dergilerinde liderlik, ekonomi, finans, insan kaynakları ve yöneti(şi)m konularında yazarlık yapıyor. Murat Yeşildere’nin «Eyvah CEO Doğuruyor» isimli bir kitabı, aynı adla iki yıl önce hayata geçirdiği ve kadın liderleri konuk ettiği bir podcast kanalı var.

Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusundaki çabaları kapsamında YKKD (Yönetim Kurulu’nda Kadın Derneği) ve Yanındayız Derneği’nin kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapan Murat Yeşildere, %30 Kulübü Türkiye İnsiyatifi ve Yanındayız Yönetim Kurulu üyesi olarak görev yapmaya devam ederken, PWN ve Arya Girişim Yatırım Fonu’nun da Danışma Kurulu üyeleri arasında yer alıyor.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ