logo

Kadına Şiddetle Mücadelede ‘Beyaz Kurdele’

Kadına Şiddetle Mücadelede ‘Beyaz Kurdele’

Kadına şiddete sıfır toleransı amaçlayan “Beyaz Kurdele” kampanyası başlatıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, kadına yönelik şiddete sıfır toleransı amaçlayan ”Beyaz Kurdele” imza kampanyasını başlattı.

Fatma Şahin, kadını-erkeği, yaşlısı-genci ve engellisiyle herkesin birinci sınıf vatandaş olabilmesi için mücadele başlattıklarını söyledi.

Şahin, bakanlık olarak bu hedefi gerçekleştirirken, toplumun yarısını oluşturan kadınların statüsünü geliştirmek, eğitim, sağlık ve istihdam konularında onların önündeki engelleri kaldırmak için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti.

Kadınların karşılaştıkları meselelerin erkeklerle birlikte çözülebileceğini vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:
”Bugün burada olan Hakan Şükür ve İbrahim Kutluay kardeşlerimle, herkesin ‘Polat’ dediği Necati Şaşmaz’la, ‘şiddetle mücadelede ben de varım’ diyen Kutsi kardeşimle hep beraber kadınlara yönelik problemleri çözeceğiz. Bu yüzden sizin aramızda olmanız çok önemlidir. Kadın-erkek bir araya gelerek şiddet yanlısı zavallı erkekleri yalnızlaştıracağız.”

”Gönülden Destekliyorum”

AK Parti Milletvekili Hakan Şükür ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadına şiddete sıfır tolerans fikrini gönülden desteklediğini kaydetti.

Şükür, ”Kadınımıza şiddeti bir terör olarak görüyorum. Bu yüzden Bakanımız Fatma Şahin’in bu yöndeki çalışmalarını takdirle karşılıyorum” dedi.

”Beyaz Kurdele” imza kampanyasını başlatmak için özel olarak hazırlanan heykele, Bakan Fatma Şahin, kampanyanın sponsoru Turkcell’in Üst Yöneticisi (CEO) Süreyya Ciliv, sanatçılar Ajda Pekkan ve Türkan Şoray birlikte imza attı.

Geceye, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Aşkın Asan, AK Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Güldal Akşit, Vuslat Doğan Sabancı, İbrahim Kutluay, futbolcular Mehmet Topal ve Gökhan Gönül ile sanat, spor ve iş dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ