logo

Kanal İstanbul Protokol İptal Davasına İBB’den Açıklama!

Kanal İstanbul Protokol İptal Davasına İBB’den Açıklama!

İBB’den 9 meslek odasının, 2018 yılında İBB ve Bakanlılar arasında imzalanan Kanal İstanbul İşbirliği Protokolü’nün iptali istemi ile açtığı davanın reddedilmesi ile ilgili açıklama geldi.

İBB’den 9 meslek odasının, 2018 yılında İBB-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı-Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında imzalanan Kanal İstanbul İşbirliği Protokolü’nün iptali istemi ile açtığı davanın reddedilmesi ile ilgili açıklama geldi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, davada verilen ret kararının İBB’nin çekilme kararından önce olduğunu belirtti.

İptal istemli davanın reddi ile ilgili açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun, TMMOB’a bağlı 9 oda tarafından açılan, Kanal İstanbul protokolünün iptaline ilişkin davada verilen ret kararının İBB’nin çekilme kararından önce olduğunu belirtti.

İBB Sözcüsü Ongun, “İBB’nin çekilme kararı, davacı odalar tarafından yapılacak itirazla üst mahkeme olan bölge idare mahkemesince değerlendirilecektir.” dedi.

TMMOB’DAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili açıklama yapan TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Cevahir Efe Akçelik, “İstinaf sürecinde kararın değişeceğini umuyoruz” dedi.

9 MESLEK ODASININ AÇTIĞI İPTAL DAVASI REDDEDİLMİŞTİ

9 meslek odasının, 2018 yılında İBB-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı-Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında imzalanan Kanal İstanbul İşbirliği Protokolü’nün iptali istemi ile açtığı dava reddedilmişti.

Mahkeme, protokolü hukuka uygun bulmuş, meslek odaları karara itiraz edeceklerini açıklamıştı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ