logo

Karadeniz Doğal Gazı Erdoğan’nın Katıldığı Törenle Devreye Alındı

Karadeniz Doğal Gazı Erdoğan’nın Katıldığı Törenle Devreye Alındı

Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan katılımcıları selamlayarak, vatandaşların Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filyos Türkiye Petrolleri Limanı’nda düzenlenen Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni’ne katıldı.

DOĞAL GAZ 1 AY BEDAVA, 1 YIL SICAK SU İÇİN GAZ ÜCRETSİZ

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “1 yıl boyunca evlerimizdeki mutfak ve sıcak su tüketimi için gereken doğal gaz ücretsiz olacaktır. Ayrıca önümüzdeki 1 ay boyunca konutlarımızda ısınma dâhil tüm doğal gaz tüketiminden de ücret almayacağız.” Vaadinde bulundu.

RAMAZAN BAYRAMI’NI TEBRİK ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filyos Türkiye Petrolleri Limanı’nda düzenlenen Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni’ne katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmasının başında vatandaşların Ramazan Bayramı’nı tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, keşiften sadece 32 ay sonra Karadeniz gazının devreye alınma töreniyle, bu uzun ve meşakkatli yolculuğun en mutlu anına geldiklerini ifade etti.

ÜLKENİN İKİ BAYRAMI BİR ARADA YAŞADIĞINI SÖYLEDİ

Karadeniz gazının devreye alınmasıyla ülkenin iki bayramı bir arada yaşadığını söyleyen Cumhurbaşkanımız Erdoğan, Zonguldak Filyos Türkiye Petrolleri Limanı’ndaki Karadeniz Doğal Gazı Devreye Alma Töreni’nde yaptığı konuşmada katılımcıları selamlayarak, vatandaşların Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.

REZERV 405 MİLYAR METREKÜPE YÜKSELDİ

Karadeniz gazının devreye alınması projenin ilk adımının Ağustos 2020’de Filyos’un 175 kilometre açığındaki Sakarya Gaz Sahası’nda Fatih sondaj gemisinin vurduğu sondajla atıldığını hatırlatan diyen Erdoğan, “TUNA-1 kuyusundaki bu sondajın ön verileri bize sahada 320 milyar metreküplük rezerv olduğunu göstermişti. Ardından ilave sondajlarla bu rakam 405 milyar metreküpe yükseldi.” ifadelerini kullandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ