logo

Karadeniz, Marmara ve İstanbul’da Gök Gürültülü Sağanak

Karadeniz, Marmara ve İstanbul’da Gök Gürültülü Sağanak

Marmara Bölgesinde İstanbul, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya çevreleri ile Edirne ve Tekirdağ’ın bazı bölümlerinde öğle den sonra gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

MARMARA BÖLGESİ:

İstanbul’un da yer aldığı Marmara, Orta Karadeniz bölgeleri ve İç Anadolu’da Eskişehir’in batı kesimlerinde yerel geçişler olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Parçalı ve az bulutlu, öğle saatlerinden sonra kuzey ve doğusunun çok bulutlu, Kırklareli, İstanbul, Bursa, Bilecik, Yalova, Kocaeli, Sakarya çevreleri ile Edirne’nin kuzeyi ve Tekirdağ’ın kuzey ve doğusunun yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA KARADENİZ YAĞIŞLI

Orta Karadeniz ve İç Anadolu’da Eskişehir’in batı kesimlerinde ve Samsun, Ordu, Giresun ile Rize’nin olduğu Doğu Karadeniz bölgesinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

ÜLKE GENELİNDE HAVA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Kırklareli, İstanbul, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bilecik, Giresun, Rize ile Edirne’nin kuzeyi, Tekirdağ’ın kuzey ve doğusu ile Eskişehir’in batısının yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Marmara’nın kuzeyi, Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda mevsim normallerinin 3 ila 6 derece, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

SICAK HAVA UYARISI:
Hava sıcaklıklarının Marmara’nın kuzeyi, Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda mevsim normallerinin 3 ila 6 derece, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyretmesi beklendiğinden güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ