logo

Kartal’da 21 Can Kaybı 14 Yaralı Var 8 Bina Yıkılıyor

Kartal’da 21 Can Kaybı 14 Yaralı Var 8 Bina Yıkılıyor

Bakan Kurum ve Vali Yerlikaya Kartal’da çöken bina ve bölgedeki riskli binaların durumu ve yıkım süreçleri ile ilgili açıklamada 8 binanın en kısa sürede yıkılacağını söylediler.

Kartal’da çöken binanın arama kurtarma çalışmalarının sona ermesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ortak basın açıklaması yaptılar.

Bakan Kurum ve Vali Yerlikaya bölgedeki riskli binaların durumu ve yıkım süreçleri hakkında bilgilendirmede bulundular. Basın açıklamasında riskli 8 binanın en kısa sürede yıkılacağı açıklandı.

ARAMA KURTARMA TAMAMLANDI, 21 VEFAT 14 YARALI

Vali Yerlikaya tarafından yapılan açıklamada, arama kurtarma faaliyetlerinin resmi olarak tamamlandığını 21 vefat eden, 14 yaralı vatandaşımızın olduğu belirtildi.

BAKAN KURUM; “YIKIMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK 8 RİSKLİ BİNA TESPİT ETTİK”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kartal’da çöken binanın çevresinde bulunan riskli 8 binanın en kısa sürede yıkılacağını açıkladı. Yunus Apartmanı’nın yıkımının ise bugün başlayacağını söyledi. Bakan Kurum riskli binalara uygulanacak çalışmalarla ilgili şunları aktardı:

“BOŞALTILAN YUNUS APARTMANININ YIKIMINA BUGÜN BAŞLANIYOR”

“Yıkılan bina etrafındaki alanın tamamını inceledik. Bu alana ilişkin yaptığımız tespitler neticesinde yıkılan binamızın etrafındaki 10 apartmanımızda risk analizi yaptık. Bu analiz çerçevesinde iki binamızda biri 4 numaralı İhya Apartmanı diğeri 10 numaralı Çam apartmanı dışında 8 bina riskli. Bu 8 binanın hak sahipleri ile görüştük. Bu binaları süreç içerisinde yıkacağımıza ve alanın tamamında kentsel dönüşüm yapacağımıza kendilerine ilettik.

Bu süreçte biz bakanlık olarak hem kira desteği hem de yapımla alakalı TOKİ eliyle süreci yöneteceğiz.

Yunus Apartmanı’nı, vatandaşlarımızın acil eşyalarını almaları suretiyle bugün boşaltıyoruz ve yıkımına giriyoruz. “

“VATANDAŞLARIMIZIN MÜRACAATLARINI ALO 180 HATTINA YAPABİLİRLER”

“Tüm Orhantepe Mahallesi bölgesinde vatandaşımız riskli binalarla alakalı müracaatlarını hem Alo 180 hattına hem de bakanlığımızın il müdürlüğüne yapabilirler.

Burda bir İletişim Ofisi kurulacak. Bu ofiste Valiliğimiz, kaymakamlığımız ve bakanlığımızın ilgili birimleri eşliğinde vatandaşlarımızı mağdur etmeden bu dönüşüm sürecini yöneteceğiz. Hak sahiplerine evlerini en kısa sürede teslim edeceğiz.

Bakanlık olarak riskli bina tespiti yaptığımız her binayı yıkılması gerekiyorsa yıkacağız güçlendirilmesi gerekiyorsa güçlendireceğiz. Vatandaşlarımızın bu noktada riskli bina tespitlerini yapmalarını istiyoruz.” dedi.

ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİ RESMİ OLARAK TAMAMLANDI

Enkaz alanında yapılan basın açıklaması’nda konuşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya;

“Bugün 14.30 itibari ile arama kurtarma faaliyetleri Afad Koordinasyon’da resmi olarak tamamlandı. Başka bir vatandaşımıza ulaşmadık. 21 vefat eden 14 yaralı vatandaşımıza ulaşmış olduk. “ dedi.

Vali Yerlikaya; “Bugünkü çalışmalarımız başta Yunus Apartmanımızın yıkılması. Gün içerisinde Yunus Apartmanı sakinleri ve diğer riskli apartmanların sakinleri ile bir araya geldik.Bundan sonraki süreç hakkında istişare ettik. “ şeklinde aktardı.

Kentsel dönüşüm sürecinin takipçileri olacağını vurgulayan Vali Yerlikaya; “Cumhurbaşkanımız’ında dediği gibi burda yaşanan olaydan ders çıkartmalıyız sözünden hareketle kentsel dönüşümle ilgili yeni bir süreç başlatılacaktır.Biz de devlet olarak bu sürecin takipçisi olacağız. “ ifadelerini kullandı.

Vali Ali Yerlikaya, Kartal’daki göçük olayının başından bu yana olayın takipçisi olan basın mensuplarına teşekkürlerini ileterek basın toplantısını sonlandırdı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ