logo

Kavacık’ta Halk Otobüsü Yandı: 4 Ölü 15 Yaralı

Kavacık’ta Halk Otobüsü Yandı: 4 Ölü 15 Yaralı

tem-halk-otobusu-yandi_4 _ oluTEM otoyolu Kavacık mevkiinde Edirne istikametine giderken bilinmeyen bir sebeple yanan özel halk otobüsü 4 kişi yanarak öldü 15 kişi de yaralandı.

Feci kaza saat 14.00 sıralarında TEM Otoyolu’nun Edirne istikameti Kavacık mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Zeynel Abidin Arslan’ın kullandığı 34 JL 8098 plakalı 500 T kodlu Tuzla-Topkapı arasında çalışan Özel Halk Otobüsü’nün arka kısmında yangın çıktı.

Dumanları farkeden sürücü Arslan otobüsü durdurmak istedi. Ancak iddiaya göre otobüsün frenleri tutmayınca, araç yol kenarındaki bariyerlere çarparak yaklaşık 100 metre sürüklendi. Otobüs sürüklenirken, arka kısımda başlayan yangın otobüsün içine sıçradı. Bu sırada peşpeşe patlamalar meydana geldi.

OTOBÜSÜN KAPILARI AÇILMADI

Otobüs yol kenarındaki bariyerlere çarparak dururken, kapılar bariyerler nedeniyle tam olarak açılamadı. Bu sırada yolculardan bazıları camlardan, bazıları da yarım açılan kapılardan kendilerini dışarı attı. Seyir halinde olan diğer araç sürücüleri hemen itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, yaralılar otobanda yol kenarına uzanıp ambulans bekledi. Bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. Ambulanstaki görevliler ilk müdahaleyi yaptıktan sonra yaralılar Ümraniye ve Beykoz Devlet Hastanesi’ne sevk edildi. Otobüsün içindeki yolculardan biri, “Seyir halindeyken yangın çıktı. Bir anda oldu. Araba üst üste patladı” derken, annesi de “Kızım yandı” diye feryat etti.

4 KİŞİ CAN VERDİ

Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı incelemede, otobüsün içinde 4 ceset olduğu tespit edildi. Cesetler, incelemenın ardından cenaze aracına konularak Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatılırken, hayatını kaybedenlerden birinin adının Tevrat Barışık olduğu öğrenildi. Tevrat Barışık’ın mezar ziyaretinden evine döndüğü öğrenildi.

Olay sonrası TEM Otoyolu’nun Edirne yönünde uzun süre trafik aksadı

“BİRDEN PATLAMA OLDU”

Yolculardan Mutaver Çiftçi, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Annemin mezarını ziyaret için yengemle Tuzla’ya gitmiştim. Mezarlıktan sonra eve dönüyorduk. Birden patlama oldu. Kendimizi dışarı attık. O arada da içeride kalan yengem hayatını kaybetti” diye konuştu.

Çifti, olay sonrası sağlık ve yardım ekiplerinin, ilk müdahale için geç kaldığını iddia etti. Bu arada hayatını kaybeden 4 kişiden birinin Tevrat Barışık olduğu tespit edildi. Diğer ölen kişilerin kimliklerini belirleme çalışmaları devam ediyor. İtfaiye ekiplerinin söndürdüğü yangın sonrası halk otobüsü kullanılamaz hale geldi. Olay sonrası gözaltına alınan otobüs şoförü Zeynel A. ilk ifadesinde, “Otobüs arka taraftan yanmaya başladı. Orta kısma kadar geldi. Onu görünce bariyerlere çarptım” dediği öğrenildi.

YANMA ÖN TARAFTA BAŞLADI

İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri, Kavacık’ta halk otobüsünün yanmasıyla ilgili “Şoför ve görgü tanıklarından edinilen ilk bilgilere göre, sefer halindeki otobüsün ön kısmından bir anda alevler çıkmaya başlamış ve araç şoförü sağ bariyerlere sürterek aracı durdurmuş ve kapıları açarak yolcuların tahliyesini sağlamıştır” açıklamasını yaptı. İstanbul Özel Halk Otobüsü Şirketleri Basın Müşavirliği’nden yapılan yazılı açıklamada, bugün saat 14.30 sıralarında Tuzla-Topkapı seferini yapan C-465 kod numaralı halk otobüsünün Kavacık mevkisinde yandığı belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Şoför ve görgü tanıklarından edinilen ilk bilgilere göre, sefer halindeki otobüsün ön kısmından bir anda alevler çıkmaya başlamış ve araç şoförü sağ bariyerlere sürterek aracı durdurmuş ve kapıları açarak yolcuların tahliyesini sağlamıştır. Olayda 3 kişi hayatını kaybetmiştir. Yaralılar ise Ümraniye ve Beykoz devlet hastahanelerinde tedavi altına alınmıştır. Yaşamını kaybeden yolcularımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma devam etmektedir”

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ