logo

Kayışdağı Lions Ataevi’nde ‘Karşılıklı İnsan İlişkileri Ve İletişim’ Semineri

Kayışdağı Lions Ataevi’nde ‘Karşılıklı İnsan İlişkileri Ve İletişim’ Semineri

Ataşehir Belediyesi Kayışdağı Lions Ata Evi, toplumu aydınlatmaya, geliştirmeye, daha iyiye, daha doğruya ve daha güzele ulaştırmaya yönelik çalışmalar yapıyor.

Recep Kenan / itvhaber.com

Okan Üniversitesi Öğretim görevlisi Dr. Saadet Garan, empati yoluyla iletişim, kendini tanımak ve duygularını ifade etmek, etkili iletişim yolları konularının konuşulduğu seminer düzenledi.

Ataşehir Belediyesi Kayışdağı Lions Ata Evi çocuk, genç ve yetişkin her yaşa göre hazırlanan programlarla daha bilinçli, daha duyarlı ve daha üretken ve daha iyi insan olmak amacıyla toplumun ihtiyaçlarına yönelik eğitim dizileriyle yılın tüm günlerinde çevre halkına hizmet veriyor.

14 Aralık Perşembe Günü, Kadıköy Lions Kulübü’nün etkinliği olan “Karşılıklı insan ilişkileri ve iletişim” başlıklı eğitimin içeriği “insanların daha barışçıl bir dille, empatik dinlemek yoluyla sağlıklı iletişim kurma yollarının interaktif bir şekilde işlendi.

Medyada, sokakta, iş yerlerinde, okulda hatta ailede yaşanan ve giderek yayılan şiddet dili her kesimi olumsuz etkilemekle kalmıyor; gelecek nesillere kötü rol model olan yetişkinlerin, bu davranışları normal davranışlar gibi algılanarak, oyun gibi tekrarlanabiliyor.

Okan Üniversitesi Öğretim görevlisi Dr. Saadet Garan, seminer ile ilgili yaptığı açıklamada, “Okulda yaygınlaşan akran zorbalığı artışları, her alanda yaygınlaşan mobbing bunun en basit örnekleridir.” Birbirine saygı duymayan toplumlarda “uygar insan olmak” sadece sözde kalmaktadır. Davranışların kontrol edilemediği, egoların yüksek, anlayışın ve hoşgörünün yetersiz kaldığı toplumlarda kötü iletişimin ölçüsünü mecliste, medyada, tartışma programlarında, dizilerde, okulda, tüm birimlerde görmek mümkün.” Dedi.

PEKİ İYİYE VE DOĞRUYA NASIL ULAŞACAĞIZ?

Dr. Saadet Garan, açıklamasında, “Duygularımızı kontrol edebilmek ve iyi ahlaklı davranışlar geliştirmek. İşin özü bu. Bildiğiniz gibi ahlak, kötü olan davranışlardan uzaklaşarak daha iyiye ulaşma çabasıdır. Yani kimseye zarar vermeyen iyi davranışların sergilenmesidir. Etik ise, neyin doğru- neyin yanlış, neyin iyi- neyin kötü olduğunun sorgulanmasıdır yani ahlakın felsefesidir. Bu yüzden birey, ahlaklı davranışları çoğalttığı sürece Platon’un dediği gibi -en yüksek iyiye- erişmeyi başarır. Dolayısıyla toplumda iyiye doğru gelişme halka halka büyüyerek yaygınlaşır. Bu amaçla doğru iletişim ve sağlıklı ilişki kurabilme becerisine sahip olmak oldukça önemli. Yapılan interaktif çalışmada empatik yaklaşımla iletişimin dili irdelenerek “ben dilinin” önemi ve etkin iletişim becerileri ile ilgili uygulamalar katılımcıları hem eğlendirmiş hem de düşündürmüştür. Her yeni gün yaşamımıza kattığımız bir değer kendimize yaptığımız en güzel yatırımdır. Bu nedenle bu çalışmaların topluma katacağı etkiyi kelebek etkisi şeklinde düşünmek ve yaygınlaştırmak amacıyla yola çıkan bana bu sunum olanağını sağlayan 118 Y kulüpleri’nden olan Kadıköy Lions Kulübü Dönem Başkanı Sn. Sibel Ertürkmen’e ve Lions Ata Evi Dönem Başkanı Sn. Aynur Odabaşı’na ve katılım sağlayan Ataşehir Belediyesi Aile ve Kadından Sorumlu Müdür Sn. Şehnaz Yabar’a, Ataşehir Belediyesi çalışanlarına, Lion dostlarıma ve Kayışdağı sakinlerine candan teşekkürler.” İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ