logo

‘Kentsel Dönüşüm’de Fikirtepe Sosyolojisinin İç Yüzü

‘Kentsel Dönüşüm’de Fikirtepe Sosyolojisinin İç Yüzü

Kadıköy Life Dergisi’nin yeni sayısı yayınlandı. Dergi, kapağına Kadıköy’ün hem kentsel görünümü hem de demografik yapısı değişime uğrayan Fikirtepe ’yi taşıdı.

Fotoğraf Sanatçısı Abdullah Agah Öncül’ün fotoğrafları ve mahallenin eski günlerine dair gözlemleriyle başlayan haberde, sırasıyla Kadıköylü Mimar Ömer Yılmaz ve Sosyolog Dr. Işıl Kuşin Tarlabaşı, mahallenin mimari ve yaşamsal dönüşümünü değerlendirdiler.

Mimar Ömer Yılmaz; “Fikirtepe her yönüyle korkunç bir proje” derken, Işıl Kuşin Tarlabaşı ise kentsel dönüşümün sadece binaları değil, mahallede bulunan manevi yapıyı da yıktığının altını çizdi…

ÖZEL ARAŞTIRMA VE KÖŞE YAZILARI…

Dergi sayfalarında sadece Kadıköy Life Dergisi’nde yayınlanan özel araştırma ve köşe yazıları da var.  Bir süredir dergide spor tarihi araştırmalarından kesitler sunan Barış Kenanoğlu ve Barış Eymen, bu kez Erenköy Kız Lisesi’nden Fenerbahçe’ye bir spor efsanesi olan Seta Yağcı’yı tanıttı. Yazar Filiz Sever, “Kadıköy’ün Boğa’sı gücünü insandan alıyor” başlıklı yazısıyla Boğa’ya farklı bir bakış açısı kazandırırken; Mimar-Yazar Arif Atılgan, tarihte yerini almış Yeldeğirmeni yangınını detaylarıyla anlattı. Bir başka Kadıköylü yazar Esat Sönmez de Zirverbey’den insan portrelerini kaleme aldı. Dergi yazarlarından Yiğit Uygun, bu sayıda “Dar sokakların içerisinde geniş hayatlar var” diye tanımladığı Bağlarbaşı’nı yazıya döktü. Uygun, Bağlarbaşı’nı şöyle tasvir etti: ”Farklı unsurları hâlâ barındıran, Osmanlı’dan günümüze yaşayan bir kültür semti…

Kadıköy Life Dergisi’ne Kadıköy, Maltepe ve Ataşehir arasındaki dergi satış noktaları ile Kadıköy ve Bostancı iskelelerinde bulabilirsiniz. Ayrıca Kadıköy Life Dergisi ile birlikte Kadıköy ile ilgili kitapları www.kiletisimyayinlari.com online satış sitesi üzerinden inceleyebilir ve sipariş verebilirsiniz.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ