logo

‘Kentsel Dönüşüm’de Sahte Evrakla Yıkım

‘Kentsel Dönüşüm’de Sahte Evrakla Yıkım

yikim,Kentsel dCHP Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt Bakan Güllüce’ye verdiği önergeyle; ‘Kentsel Dönüşüm’ uygulamalarındaki rantçıların baskısını ve sahtekarlık iddialarını TBMM Gündemine taşıdı.

Kentsel dönüşüm kapsamında birçok kişinin rantçılar tarafından kandırılmaya çalışıldığı, bazı müteahhitler tarafından sahte evraklar düzenlenerek evlerinin yıkılmak istendiği haberleri sıklıkla basın yayın organlarında yer alıyor. CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt de konuyu hazırladığı önergeyle Meclis gündemine taşıdı.

CHP’Lİ ÖĞÜT KENTSEL DÖNÜŞÜM MAĞDURİYETLERİNİ TBMM’YE TAŞIDI

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce tarafından yanıtlanması istemiyle önerge veren Öğüt, vatandaşların bazı şahıs ve belediyelerce kandırılarak mağdur edildiğini hatırlatarak bakanlığa ve bağlı birimlerine kentsel dönüşüm kapsamında olmadığı halde sahte evraklarla yıkım kararı verilmiş gibi gösterilmiş, yıkım yapılmış kaç şikayet ulaştığını ve bu gibi kaç kanunsuz vaka tespit edildiğini sordu.

ÖĞÜT: YIKIM İŞLEMLERİNİ VE YIKIMI YAPAN ŞİRKETİN YETERLİLİĞİNİ DÜZENLEYEN BİR MEKANİZMA VAR MIDIR?

Kentsel dönüşümle ilgili denetimin olmaması ve yaptırım uygulanmamasının hak ihlallerinin ve halka yönelik baskınının artmasına sebep olduğunu hatırlatan CHP’li Öğüt ayrıca, “Bu tür suiistimalleri takip eden bir denetim mekanizması var mıdır? Yoksa gerekçesi nedir ve oluşturulması planlanmakta mıdır?” diye sordu.

Öğüt, ayrıca şu soruları yöneltti:

-Kentsel dönüşüm kapsamında yıkım işlemlerinin denetimini ve yıkım yapacak şirketin yeterliliğini düzenleyen bir mevzuat var mıdır?

-Yıkımı gerçekleştiren firmaların yıkım alanında ve çevresinde mühendis bulundurup bulundurmadığı, yıkımın usul, yasa ve mevzuatlara uygun yapılıp yapılmadığını denetleyen bir mekanizma var mıdır?

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ