logo

‘Kentte Yeşil Geleceğimiz’ Temalı Ataşehir Çevre Festivali Başladı

‘Kentte Yeşil Geleceğimiz’ Temalı Ataşehir Çevre Festivali Başladı

Ataşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Kentte Yeşil Geleceğimiz” temalı “Ataşehir Çevre Festivali” Amfili Park’ta başladı.

Ataşehir Belediyesi tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen “Ataşehir Çevre Festivali” Amfili Park’ta başladı. “Kentte Yeşil Geleceğimiz” temasıyla yola çıkılarak hazırlanan festivalin ilk gününde; atölyeden söyleşiye, DJ performansından spor aktivitelerine kadar pek çok etkinlik düzenlendi.

14. ATAŞEHİR ÇEVRE FESTİVALİ BAŞLADI

Ataşehir Belediyesi tarafından her yıl “5 Haziran Dünya Çevre Günü” kapsamında düzenlenen Ataşehir Çevre Festivali, “Kentte Yeşil Geleceğimiz” temasıyla bu yıl 14. kez yapıldı.

Ataşehir Belediyesi, sadeliği hayatın tüm alanlarına yaymayı ve dünyanın daha yaşanabilir olması için “Sıfır Atık” farkındalığı oluşturmayı hedefleyerek zengin içerikli bir festival programı hazırladı.

Açılış konuşmalarıyla başlayan festivalin ilk gününde; ”Döngüsel Ekonomi ve Çevresel Sorunlar”, “İklim için Mücadele” ile “Sürdürülebilir Bir Dünya” konuları üzerine söyleşiler gerçekleştirildi.

“Kentte Yeşil Geleceğimiz”  temasıyla ile düzenlenen festivalde, doğaya emek veren sivil toplum kuruluşları, dernek, topluluklar, çevre aktivistleri kendi mücadelesini ve çalışmalarını aktardığı stantlarıyla yer aldı. E-atık sökme ve inceleme, nefes, atıklardan çalgı yapımı, seramik, karikatür çizimi, tamir – onarım, DJ performansı gibi birçok etkinlik ve atölye çalışmaları düzenlendi.

Dopdolu programıyla Atatürk Mahallesi Amfili Park’ta başlayan Çevre Festivali 11 Haziran Pazar günü de söyleşiler, etkinlikler ve atölyelerle devam edecek. Ayrıca sevilen müzik grubu Sattas da festivalde sahne alacak.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ