logo

KILIÇDAROĞLU ‘SEÇİM BİLDİRGESİ’Nİ GENÇLERE ADIYORUZ ‘

KILIÇDAROĞLU ‘SEÇİM BİLDİRGESİ’Nİ GENÇLERE ADIYORUZ ‘

chp_kemal_kilicdarogluGenel Başkan Kılıçdaroğlu, bugün Ankara ATO Kongre Merkezi’nde “ÖNCE TÜRKİYE” başlıklı gençlere adanan güncellenmiş 1 Kasım seçim bildirgesini açıkladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

5 TEMEL MADDE, 14 TEMEL İLKE

Ankara ATO Kongre Merkezi’nde Kılıçdaroğlu’nun açıkladığı günceleştirilmiş 1 Kasım Seçim Bildirgesi; “Demokrasi, Hukukun Üstünlüğü, Ekonomi, Dış Politika ve Toplumsal Barış başlıkları altında 5 temel madde ve koalisyon görüşmelerinde de ileri sürülen 14 temel ilke esas alınarak hazırlandı.

SEÇİM BİLDİRGESİ’Nİ GENÇLERE ADIYORUZ

Seçim Bildirgesi’ni gençlere adadıklarını söyleyen Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu: “Bu seçim bildirgesinin ana omurgasını umudumuz ve geleceğimiz olan gençler oluşturuyor. Gençleri yarının umudu olarak görüyoruz. Ama gençler bugünün de ortaklarıdır. Onlara sus demeyeceğiz, önce sen konuş diyeceğiz. Söz vereceğiz onlara” dediği konuşmasında;  “Baskıya karşı direnen, özgürlüğü savunan, söz konusu vatansa gerisi teferruattır diyen gençlere adıyoruz bu seçim bildirgesini” şeklinde konuştu.

ÇİFTÇİYE MAZOT 1.80, ASGARİ ÜCRET 1500 LİRA

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu; Çiftçiye mazot 1 lira 80 kuruşa verilmeye başlanacağı, asgari ücretin vergisi kalkacak net asgari ücret 1500 Liraya çıkacağı ön görülen bildirgede, esnafın emekli aylığından kesilen Sosyal Güvenlik Destek Priminin kaldırılacağını ifade etti.

TAŞERON İŞÇİLERE MÜJDE

Açıklamada Kılıçdaroğlu; “800 bin taşeron işçi var. Bunların yüzde 80’i genç. İş güvenceleri yok. Ömür boyu asgari ücrete mahkum. Geçen seçim bildirgesinde de söylemiştim. Sözümün kapı gibi arkasındayım. Taşeron işçilerin tamamı kadro alacak. Sendikalı olacak” dedi.

YÜZDE 10 SEÇİM BARAJI KALKACAK

Öte yandan; “Yüzde 10 Seçim Barajı kalkacak” diyen Kılıçdaroğlu, bir yıl içinde öğrencilerin yurt sorununu çözeceklerini, teşvik sistemi değiştireceklerini belirtip; iktidarlarında katma değeri yüksek üretimi özendiren sektörel teşvik politikası uygulanacağını kaydetti.

“GENÇLERİ OLAĞAN ŞÜPHELİ DEĞİL, OLAĞAN YURTSEVER OLARAK GÖRECEĞİZ”

Göz ardı edilen gençleri baş tacı yapacaklarını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu gençlere adandığını söylediği 1 Kasım Seçim Bildirgesi’ni açıklarken, “Bu seçim bildirgesini; 6 milyon üniversiteli gence, Merdiven altı atölyelerde karın tokluğuyla çalışan on binlerce gence, Soma’da, Ermenek’te yaşamını yitiren “Genç Madencilere”, teröre kurban verdiğimiz “gencecik fidanlara” adıyoruz. TOMA’lara, biber gazlarına karşın polis barikatlarının önünde elinde gülle, karanfille bekleyen, kitap okuyan, yarattığı mizahla bir diktatöre diz çöktüren gençlere adıyoruz” dedi.

“Gençler CHP İktidarında rahat nefes alacak” sloganı ile açıklanan ve gençliğe adanan CHP’nin 1 Kasım Bildirgesi’nde; 

* Kültür-sanat etkinliklerine, kitap, dergi ve gazete gibi yayınlara erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla lise son sınıf öğrencilerine aylık 100 TL limitli “Lise Kart” dağıtılacak.

* Lise son sınıf öğrencilerine ayda 1 GB mobil internet erişimi ücretsiz sağlanacak.

* Üniversite Okuyanlar için takipteki öğrenci kredisine faiz affı olacak. Ayrıca işsizlik sigortasında prim şartı kalkacak!

* Askere aylık 333-354TL arası harçlık ve askerlik bitimi iş bulamayanlara 6 ay işsizlik sigortası ödenecek.

Maddeleri dikkat çeken vaatler arasında yer alıyor.

CHP İKTİDARININ İLK YÜZ GÜNÜNDE:

1.Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramları’nda birer maaş ikramiye verilmesine dönük düzenleme yapılacak.

2.Aile Sigortası Kanunu TBMM’den çıkacak.

3.Kamuda taşeron işçiliğine son verilecek.Mevcutt taşeron işçiler kadroya alınacak.

4.Kredi kartı ve tüketici kredisi borçlarında faizlerin en az %80’inin silinmesine dönük düzenleme yapılacak.

5.Siyasi Ahlak Yasası çıkacak.

6.TBMM’de Kesin Hesap Komisyonu kurulacak.

7.Passolig uygulaması kalkacak.

8.Üniversite mezunlarının okurken aldıkları kredilerin geri ödenmesi iş buluncaya kadar ertelenecek.

YAŞAM TARZINA, KİMLİĞE, İNANCA SAYGILI OLACAĞIZ

Herkesin yaşam tarzına, kimliğine, inancına saygılı olacaklarını vurgulayan kemal Kılıçdaroğlu bunları siyasette kullanılan araçlar olmaktan çıkaracaklarını kaydetti.

ETNİK KİMLİK, İNANÇ ÜZERİNDEN SİYASETİ KABUL ETMEYİN

Konuşmasında; etnik kimlik üzerinden siyaset, inanç üzerinden siyaset, yaşam tarzı üzerinden siyaset önünüzdeki en büyük tehlike, kabul etmeyin!” diye seslenen Kılıçdaroğlu gençlere; “Bu tuzağa düşmeyin” uyarısında bulundu.

AYRIŞMAYA SON VERECEĞİZ

Herhangi bir yurttaşın inancı dolayısıyla etnik kimliği dolayısıyla ötekileştirilmesini kabul etmeyeceğinin altını çizen Kılıçdaroğlu; yaşam tarzı üzerinden de ayrışmaya son vereceklerini, eşit yurttaşlığı savunduklarını kaydetti.

İNSANI İNSAN OLARAK KUCAKLAYACAĞIZ

CHP Genel Başkanı 1 Kasım Seçim Bildirgesini açıkladığı konuşmasında; “Kimliği ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, yaşam tarzı ne olursa olsun; insanı insan olarak kucaklayacağız” şeklinde konuştu.

Bütün siyasi partilerin teröre karşı aynı tavrı takınmaları gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Fakat, ama” gibi ekleri kabul etmeyeceklerini söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ