logo

Kovid Salgınından Evdekilere: Vefa Destek Grubu

Kovid Salgınından Evdekilere: Vefa Destek Grubu

81 İl Valiliğine gönderilen 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunanlar için uygulamaya konulan sokağa çıkma yasağı ek bir genelgesiyle Vefa destek Grubu oluşturuluyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

İçişler Bakanlığı genelgesinde Vefa Koordinasyon Grubu kurulması ile ilgili açıklamada; “ Koronavirüs (Kovid 19) salgını ile mücadele kapsamında 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olanlardan ihtiyaçlarını karşılayacak kimsesi bulunmayan vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması süreci vali/kaymakamların başkanlığında oluşturulan Vefa Koordinasyon Grubu tarafından yönetilecek. Bu grubun kararı, görevlendirmesi, koordinasyonu olmadan hiçbir kurum, kuruluş, STK tarafından yardım faaliyeti gerçekleştirilmeyecek. Valilik ve kaymakamlıklarımız tarafından bu kapsamda görevlendirilecek tüm kamu/sivil tüm görevlilere görev belgesi/yaka kartı düzenlenecek, bu görevlilerin isimleri görev alanları ilgili mahalle muhtarlarına paylaşılacak.” İfadelerine yer verildi.

Genelgede, ayrıca; “Sokağa çıkması kısıtlanan/yasaklanan tek başına yaşayan ve/veya herhangi bir yakını olmayan 65 yaş ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın zorunlu/temel ihtiyaçların karşılanması sürecinde valilik/kaymakamlıklarımız tarafından oluşturulan Açık Kapılar Vefa İletişim Merkezi görevini üstlenmek için görevlendirilebilecek.” İfadeleri yer aldı.

Yayınlanan genelge kapsamında olan vatandaşlardan yasakların yürürlüğe girmesi ile kendi ikameti dışında bir yerde olanlar başta olmak üzere seyahat etmesi/evden çıkması zorunlu olanlar 155, 156, 112 acil arama hatları üzerinden taleplerini iletebilecek.

ATAŞEHİR KAYMAKAMLIĞI VEFA İLETİŞİM MERKEZİ

Ataşehir İlçe Kaymakamlığı Vefa Grubu Oluşturdu

Ataşehir Kaymakamlığı Vefa İletişim Merkezi

Ataşehir İlçe Kaymakamlığı Vefa Gurubu İletişim Merkezi tarafından yapılan duyuruda; “Tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayan, 65 yaş ve üst ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızı Ataşehir İlçe Kaymakamlığı Vefa İletişim Merkezi’ne lütfen bildiriniz” ifadeleri yer aldı.

Ayrıca duyuruda iletişim bilgileri olan Whatsapp ve Telefon numaralarını da paylaştı.

ATAŞEHİR KAYMAKAMLIĞI VEFA İLETİŞİM MERKEZİ NUMARALARI

WHATSAPP: 0538 695 9495

TEL:      0216 577 27 10

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ