logo

LGS 2020 Merkezi ve Yerel Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

LGS 2020  Merkezi ve Yerel Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

LGS tercih işlemleri sonrası LGS  2020  Merkezi ve Yerel Yerleştirme Sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından resmi web sitesinden 10 Ağustos Pazartesi günü erişime açıldı.

MEB 2020 LGS Lise Tercih ve Yerleştirme Sonuçları

Sorgulama Ekranı Tıklayınız!

Lise yerleştirme işlemleri sonrası tercih etmiş oldukları okul gelmeyenler, 2. tercih dönemi olarak da adlandırılan 1. nakil sürecindeki boş kontenjanları bekleyecek. 10 Ağustos ile 14 Ağustos arasında yapılacak olan 1. nakil işlemi kapsamında yine yerleşemeyen öğrenciler, 2. nakil sürecini bekleyecek.

LGS tercih sonuçları, lise yerleştirme sonucu kapsamında MEB tarafından yapılan resmi duyurunun ardından erişime açıldı.

1 milyon 472 bin 88 öğrencinin katılım sağladığı LGS sınavının ardından tercih süreci 29 Temmuz tarihinde tamamlayan öğrenciler LGS tercih sonuçlarını bekliyordu.

MEB tarafından 10 Ağustos Pazartesi günü açıklanacağı daha önce duyurulan LGS tercih sonuçları, öğrencilerin erişimine açıldı. Öğrenciler, TC Kimlik Numaraları ile sonuçları görüntüleyebilecek. Sonuçların ardından 2. tercih olarak da adlandırılan 1. nakil dönemi resmen başlamış olacak.

LGS MERKEZİ VE YEREL YERLEŞTİRME SONUÇLARI

ANADOLU İMAM HATİP LİSELERİNİN %99,8’Sİ DOLDU

AİHL kontenjanında %100 doluluk olduğunu kaydeden Bakanı Ziya Selçuk, “Anadolu İmam Hatip Liselerinin %99,8’si doldu ve yerleşen öğrencilerimizin %87’si ilk üç tercihlerinde yer alan bir Anadolu İmam Hatip lisesine yerleştiler. #liseyehoşgeldiniz” paylaşımı yaptı.

LGS MERKEZİ VE YEREL YERLEŞTİRME SONUÇLARI

LGS tercih sonuçları açıklandıktan sonra sosyal medya hesabından paylaşımlar gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, paylaşımda, “Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında yapılan merkezi ve yerel yerleştirme sonuçlarını açıkladık. Liseye başlayacak öğrencilerimize şimdiden okullarınıza hoş geldiniz diyorum. #liseyehoşgeldiniz” ifadelerine yer verdi.

ANADOLU LİSESİ ÖĞRENCİLERİMİZİN %99’U İLK ÜÇ TERCİHLERİNDE

Bakan Ziya Selçuk, paylaşımında, “Sınavla öğrenci alan Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri ve Anadolu Liseleri %100 doldu. Anadolu liselerine yerleşen öğrencilerimizin %99’u ilk üç tercihlerinde yer alan bir Anadolu lisesine yerleştiler. #liseyehoşgeldiniz” dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ