logo

Maltepe’de Oyların Yeniden Sayımı 12 Kurulda Sürüyor

Maltepe’de Oyların Yeniden Sayımı 12 Kurulda Sürüyor

İtirazlar nedeniyle yeniden sayım kararı alınan Maltepe’de tüm sandıklarda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının tamamının sayılma işlemleri devam ediyor.

Recep Kenan/itvhaber

Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezindeki İlçe Seçim Kurulunda devam eden İBB Başkanlığı seçimi oy pusulularının sayımlarında şu ana kadar 1089 sandıktan 740 sandığın sayıldığı ve oy sayım işlemlerinin 2 kuruldan 12 kurula çıkartıldı.

Öte yandan, 2kurull ile devam ederken YSK tarafından 30 kurulun oluşturularak toplam 32 kuru ile sayıma itirazlar nedeniyle çıkan kargaşa sonunda dün gece geç saatlerde ara verilen oy sayım işlemleri Cumartesi sabah erken saatlerde yeniden başladı.

1089 SANDIKTA OYLARIN TAMAMI YENİDEN SAYILIYOR

31 Mart Yerel Yönetimler Genel Seçimlerine ilişkin AK Parti’nin Maltepe’de yaptığı itiraz üzerine YSK, 1089 sandıkta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimine ait oy pusulalarının tekrar sayılmasına karar vermişti. İlçede 2 kurul tarafından yürütülen sayımın sonucunun gecikmesine yapılan itirazları dikkate alan YSK kurul sayısını 32’ye çıkarmış, bu karar Ak Parti ve MHP’liler tarafından terki görmüştü.

SONUCA ETKİ EDECEK FARK YOK

Şu ana adar yapılan İBB Başkanlığı oylarındaki yeniden sayılan 700’ün üstündeki sandıkta Millet İttifakı ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu lehine 542, Cumhur İttifakı ve Ak Parti Binali Yıldırım adına 357 oy eklenirken arada Ekrem İmamoğlu lehine 185 oy farkı kaydedildi.

İlçe oyları sayımında ise Cumhur İttifakı ve MHP adayı Ahmet Baykan lehine 139 oy eklenirken, CHP adayı Ali Kılıç adına da 24 oy eklendi. MHP adayı Ahmet Baykan lehine fark ise 63 olarak kayıtlara geçti.

Alına bilgilere göre, 12 kurulda yapılan yeniden sayımın bu hızla sürmesi durumunda en geç yarın sayımın tamamlanması ve sonuçların açıklanması bekleniyor.

MALTEPE’DE YENİDEN SAYIM YAKINDAN TAKİPTE

Sayımı Maltepe İlçe Başkanı Ali Kılıç ve aralarında Gamze Akkuş İlgezdi’nin de aralarında olduğu CHP Genel Başkan yardımcıları, milletvekilleri partililer, Ak Parti ve MHP’liler ile Maltepeli vatandaşlar yakından izliyor.

CHP LİDERİ GURUP TOPLANTISI YAPTI

Oyların yeniden sayımını yakından takip etmek üzere Maltepe’ye gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan yardımcıları, milletvekileri ile toplantı gerçekleştirerek durum değerlendirmesi yaptılar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ