logo

Manisa Akhisar Merkezli Deprem, Sarsıntılar Devam Ediyor

Manisa Akhisar Merkezli Deprem, Sarsıntılar Devam Ediyor

Manisa Akhisar’da  22:22’da 5.6 (Mw) şiddetinde ve 6.98 (KM) derinlikte deprem meydana geldi.  Akhisar merkezli 5.6 deprem sonrasında 4.4 ve 3.7 şiddetinde sarsıntılar yaşandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Saat 22:25’de 12.5  KM derinlikte ve  4.4 şiddetinde Manisa Akhisar  Musalar merkezli bir deprem daha meydana geldi.  Manisa Saat 17:46’sa Sungurlu merkezli 4.1 şiddetinde depremle sarsılmıştı. Bu arada 3.0 ve üzeri bir çok sarsıntı da kaydedildi.

Bölgeden gelen ilk bilgilerde maddi hasar kaydedildiği, can kaybı yaşanmadığı kaydediliyor. Depremin bölgeler ile birlikte İstanbul’dan da hissedildiği belirtiliyor.

Manisa’da Akhisar ve çevresi merkezli sarsıntılar devam ediyor. 22:22’dae kaydedilen 5,4 (5,6Mv.) ve ardından kaydedilen 4.4 depremleri sonrasında; en küçüğü 2.1, en büyüğü 4.2 olmak üzere, 7 sarsıntı daha yaşandı.

Manisa Valisi yaptığı ilk açıklamada, bölgede can kaybı ve önemli bir maddi hasar yaşanmadığını, bazı köylerde metruk binalarda hasar oluştuğu bilgisinin geldiğini kaydetti.

Manisa Valiğinden yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

BASIN DUYURUSU

22.01.2020 tarihinde saat 22.22 de merkez üssü Akhisar İlçesi olan 5.4 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Depremde can kaybı ve yaralanma yaşanmamış olup, ilçede bazı mahallelerde bulunan binalarda kısmi çatlaklar oluştuğu tespit edilmiştir. İlçede AFAD ekipleri tarafından durum tespit çalışmaları devam etmektedir.

Kamuoyuna duyurulur.

İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada; “AFAD Başkanlığı’ndan alınan bilgiye göre saat 22.22’de Manisa Akhisar merkezli 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.

Deprem İstanbul’da da hissedilmiştir. Deprem kaynaklı herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir.

İstanbulumuza ve tüm illerimize geçmiş olsun.” İfadelerine yer verildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ