logo

Marmara Ege ve Karadeniz’de Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Marmara Ege ve Karadeniz’de Yerel Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteoroloji tahminlerine göre 23 Haziran 2020 Salı Günü Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzeybatısında yerel kuvvetli yağışlar bekleniyor!

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji tarafında yapılan uyarıda beklenen hadisenin “Gökgürültülü Sağanak Yağış” olduğu kaydedilirken, sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar ve yerel dolu yağışına bağlı olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği kaydedildi.

YAĞIŞLI HAVA CUMARTESİ GÜNÜNE KADAR ETKİLİ OLACAK

Salı gününden başlayarak Marmara, Kuzey Ege, Batı Karadeniz ve İç Anadolu’nun kuzeyinde etkili olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Cumartesi gününe kadar yer yer ve zaman zaman etkili olması bekleniyor.

Yapılan son değerlendirmelere göre; 23.06.2020 Salı günü sabah saatlerinden itibaren Kuzey Ege (İzmir, Manisa, Uşak, Kütahya,Aydın) ve Marmara’da, öğle saatlerinden itibaren Batı Karadeniz, Çankırı, Eskişehir çevreleri ile Ankara’nın kuzey ve batı ilçelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar,hortum, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

HAVA SICAKLIĞI:
İç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, batı bölgelerde 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Genellikle batı ve güneybatı, Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor.

UYARILAR

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI:
Yağışların; Marmara, Kuzey Ege (İzmir, Manisa, Uşak, Kütahya), Batı Karadeniz, Aydın, Muğla’nın kıyı kesimleri, Ankara’nın kuzey ve batı ilçeleri ile Çankırı ve Eskişehir çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, hortum, eğimin yüksek olduğu yerlerde heyelan, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ