logo

Marmara ve Ege’de 10 İle Sarı Kod Kuvvetli Fırtına Uyarısı

Marmara ve Ege’de 10 İle Sarı Kod Kuvvetli Fırtına Uyarısı

Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli fırtına beklendiğinden muhtemel olumsuzluklara dikkat çekiliyor.

Recep Kenan / itvhaber.com

Meteoroloji, Marmara‘nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında beklenen kuvvetli fırtına ile ilgili İstanbul’un da olduğu 10 il ve çevresinde Sarı Kod uyarısı yaptı.

BALIKESİR, BURSA, İSTANBUL, İZMİR’DE FIRTINA

Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında beklenen kuvvetli fırtına ile ilgili Sarı Kod uyarısı yapılan iller; Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Tekirdağ ve Yalova.

Kuzeybatı Kesimlerde Kuvvetli Rüzgar ve Fırtınaya Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; rüzgarın, yarın (Perşembe) akşam saatleri ile Cuma (19.01.2024) günü sabah saatleri arasında Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer hamleli fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

OLUŞMASI MUHTEMEL RİSK UYARISI

Çatı Uçması – Ağaç veya Direklerin Devrilmesi – Soba ve Doğalgaz Kaynaklı Baca Gazı Zehirlenmesi – Ulaşımda Aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ