logo

‘MAVİ GÖZLÜ, DEV ADAM’IN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADIK

‘MAVİ GÖZLÜ, DEV ADAM’IN DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLADIK

atasehir_nazim (0--)Büyük Şair Nazım Hikmet’in 114. doğum günü nedeni ile Ataşehir Belediyesi’nin düzenlediği gecede şairin şiirlerinden esinlenilen eserleri sanatçılar İlhan Şeşen ve Vedat Sakman seslendirdi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Zübeyde Hanım Hizmet İçi Eğitim Enstitüsü Konferans Salonunda düzenlenen anma gecesinde; 114. doğum gününde ünlü şairin Türk ve Dünya Edebiyatında yer almış önemli eserlerini seslendiren sanatçılar, Ataşehir’de bir kez daha Nazım Hikmet’i şiirleri ile yaşattılar.

Konser öncesi sinevizyon ile Türk ve Dünya edebiyatının önemli isimleri arasında yer alan usta Şair Nazım Hikmet’in kendi sesinden şiirleri dinletildi.

İlhan Şeşen ve Vedat Sakman ile birlikte hem Nazım’ın bestelenmiş şiirleri hem de hayatı ile ilgili anekdotlar dinleyicilerle paylaşılırken aynı zamanda barkovizyon gösterisi ile şairin hayatından kesitler de görsel olarak sunuldu.

atasehir_nazim (0)

“NAZIM HİKMET’İ ORİJİNALİNDEN OKUDUĞUM İÇİN SEVİNİYORUM”

Ağzı laf yapan biri olarak bile ne diyeceğini bilemediğini söyleyen sanatçı İlhan Şeşen, birçokları gibi Nazım hayranı olarak “O”nun hayatını Vedat’ın yaptığı şarkılardan bildiğini kaydederek; Türk olduğuna tabii ki seviniyorum. Ama en çok Nazım Hikmet’i orijinalinden okuduğum için seviniyorum. Vedat çok güzel bestelemiş şiirlerini. Ben çok uğraştım gençliğimden beri Nazım’ın şiirlerini bestelemek için. Hiç birini besteleyemedim. Vedat gibi, Zülfü Livanelli gibi besteleyenler var. O’nun şiirinin içindeki müziği neredeyse Vedat’tan bile iyi keşfetmiştir” diyerek Vedat Sakman ve Zülfü Zivanelli’nin Nazım şiirlerinden bestelerine dikkat çektiği konuşmasında; “Nazım’dan sonra şiir yasaklanmalıydı” dedi.

atasehir_nazim (11)

Ağırlıklı olarak Nazım Hikmet şiirlerinden oluşan eserleri seslendiren sanatçılar İlhan Şeşen ve Vedat Sakman’a eşlik eden salandaki dinleyicilerin Nazım sevgisi bir kez daha tazelendi.

CHP Ataşehir Kadın Kolları üyesi Güldane Tatar Turaç kendi el emeği ile yaptığı bir tabloyu Ataşehir Belediyesi meclis 1.Başkan Vekili Sadi Özata’ya günün anısına hediye etti. Yine kendi el emeği göz nuru ile yaptığı Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin tablosunu da, başkanın CHP Kurultayı nedeniyle İstanbul dışında olması sebebiyle Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye iletilmek üzere verdiği  Sadi Özata kendisine tablolar için teşekkür etti.

atasehir_nazim (56)

DEV ADAMIN 114.DOĞUM GÜNÜNÜNÜ KUTLADIK

Konserin sonunda sanatçı İlhan Şeşen’e çiçek takdim eden Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür vekili Ayten Kartal; “ Nazım Hikmet, sadece Türkiye değil dünyanın sayılı usta kalemleri arasında yerini almıştır. Yakalandı, hapis yattı, vatanından ayrılmak zorunda kaldı. Vatandaşlıktan çıkarıldı. O bir devrimci ve bir barış insanı olarak geçti bu dünyadan. Biz bugün Türk Şiirinin güzel yüzlü, mavi gözlü dev adamın 114.doğum gününü hep beraber kutladık” şeklinde konuştu

atasehir_nazim (62)

VATANDAN AYRILIŞIN IZDIRABI ZOR

Sanatçı Vedat Sakman’a çiçeği takdim eden Sadi Özata, katılımcıları ve katkı sunanları selamlayarak yaptığı kısa konuşmada;”Tabi ki sanatçılarımız gereken her şeyi söyledi. Fazla söze hacet yok. Ben Nazım’ın hislerini yine bir vatan şairimizin sözleri ile bağlamak istiyorum. ‘Ölmek kaderde var, bize ürküntü vermiyor. Lakin vatandan ayrılışın ızdırabı zor.’ Evet, Nazım böyle yaşamış. Ruhu şad olsun” dedi.

atasehir_nazim (41)atasehir_nazim (65)atasehir_nazim (68)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ