logo

MEB`den mesleki ve teknik eğitim hamlesi

MEB`den mesleki ve teknik eğitim hamlesi

MEB, mesleki ve teknik eğitimin, mesleki ve teknik eğitim kurumlarınca verilen eğitimin iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına göre belirlenmesine çalışıyor.

MEB`den mesleki ve teknik eğitim hamlesi

Milli Eğitim Bakanlığı, mesleki ve teknik eğitimde yeni bir ulusal kalite güvence sistemi oluşturacak
MEB, mesleki ve teknik eğitimin, eğitim sistemindeki payının artırılması, mesleki ve teknik eğitim kurumlarınca verilen eğitimin iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına daha duyarlı hale getirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü`nce, mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin geliştirilmesi amacıyla, Avrupa Birliği`yle ortak finanse edilen 9 milyon avroluk, Türkiye`de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi (METEK) başlatıldı.

Projeyle, mesleki ve teknik eğitimde uygulanabilir, sürdürülebilir, ölçülebilir bir ulusal kalite güvence sisteminin oluşturulması ve hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Projenin hedef kitlesinde, mesleki ve teknik eğitim liselerinde görev yapan yöneticiler ve öğretmenler, öğrenciler, meslek yüksekokullarındaki akademisyenler, mesleki eğitim sistemi içindeki öğrenciler, mesleki eğitime aday öğrenciler ile işverenler, işçiler, sendikalar ve iş dünyasını temsil eden sivil toplum kuruluşları yer alıyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ