logo

04 Haziran 2023

Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanlığı Görevini Devraldı

Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanlığı Görevini Devraldı

Cumhurbaşkanlığı Yeni Kabinesi’nde Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek görevi Bakanlıkta düzenlenen törenle Nureddin Nebati’den teslim aldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan uzun zamandır ekonominin başına geçirmeyi planladığı Mehmet Şimşek‘i yeni kabinenin Hazine ve Maliye Bakanı olarak atadı.

Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek, devir teslim töreniyle görevi eski Bakan Nureddin Nebati‘den devraldı.

Türkiye’nin rasyonel bir zemine dönme dışında bir seçeneği kalmadığına dikkat çeken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, devir teslim töreninde yaptığı açıklamada, “Enflasyonun yeniden tek haneli rakamlara düşürülmesi, her alanda öngörülebilirliğin arttırılması, cari açığı azaltacak yapısal dönüşümün hızlandırılması, ülkemiz için hayati önem taşımaktadır. Mali disiplin ve fiyat istikrarı için çalışacağız. Vakit kaybetmeden orta vadeli finansal çalışmalarımıza başlayacağız. Orta vadede enflasyonun yeniden tek haneye düşürülmesi, her alanda öngörülebilirliğin artırılması, cari açığı azaltacak yapısal reformlar hayatidir.” İfadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ