logo

‘MEMLEKET HAVALARI KASTAMONU’DA ILGAZ’DAN ESİNTİLER

‘MEMLEKET HAVALARI KASTAMONU’DA ILGAZ’DAN ESİNTİLER

atasehir_kastamonu-memleket_havalari (1)Ataşehir Kastamonulular Derneği, Ataşehir Belediyesi’nin “Memleket Havaları” programı kapsamında Ataşehir Belediyesi işbirliğiyle “Kastamonu Gecesi” düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İnebolu Limanı’ndan başlayan, Kastamonu – Çankırı – Ankara üzerinden cepheyi besleyerek zaferde payı oldukları; Çanakkale, İstiklal Savaşı’nda kahramanlık destanları yazan, eşsiz sahilleri ve doğal güzellikleri ve tarih kokan konakların ili Anadolu’nun Ilgaz Dağları ile süslü Orta Karadeniz’deki şehri Kastamonu, Ataşehir’de düzenlenen “Memleket Havaları” programında hemşerilerini buluşturdu.

atasehir_kastamonu-memleket_havalari (52)

Başkanlığını Ali Kemal Aldoğan’ın yaptığı Ataşehir Kastamonulular Derneği, Ataşehir Belediyesi’nin “Memleket Havaları” programı kapsamında Ataşehir Belediyesi işbirliğiyle Green Park Hotel Bostancı’da “Kastamonu Gecesi” düzenledi.

atasehir_kastamonu-memleket_havalari (59)

Geceye, beğeni aldıkları şovları ile renk katan Davul Zurna ekibi yanı sıra yöre sanatçılarından; Hüsnü Kemerci, İrem Bal, Yılmaz Cesur ve Arzu Akça sahne alarak bölge kültüründen örneklerle Kastamonululara eğlenceli bir gece yaşattı.

atasehir_kastamonu-memleket_havalari (85)

atasehir_kastamonu-memleket_havalari (21)

Ataşehir Kastamonulular Derneği’nce, “Memleket Havaları” programı kapsamında Ataşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen “Kastamonu Gecesi” açılışında konuşan Başkan Mustafa Kemal Aldoğan, derneğin kuruluş amacını; Ataşehir’de yaşayan Kastamonuluları bir araya getirmek ve güç birliği sağlamak olarak açıklarken; “Ataşehir Kastamonulular Derneği, Ataşehir’de daha evvel kurulmuş, Kastamonu’nun farklı ilçelerinde derneklerinde yöneticilik yapan arkadaşlarımız tarafından kurulmuştur. Tek amacı, Kastamonumuza, Kastamonululara hizmet etmek, ve Ataşehir’de Kastamonu’nun tanıtımına katkıda bulunmak.  Ataşehir Kastamonulular Derneği olarak bizler, geçmişten edindiğimiz tecrübeler ışığında Ataşehir’de Kastamonu’ya yakışan, hak ettiği değeri vermek için sizlerle birlikte çalışacağız. Amacımız, Ataşehir’deki bütün Kastamonulu hemşerilerimizle  birlikte onların sesi olmak, hak ettikleri yeri almalarını sağlamak için bütün gücümüzle çalışmaktır” dedi.

atasehir_kastamonu-memleket_havalari (6)

Kastamonu’nun İstanbul’da yaşayan nüfusunda en ön sıralarda yer aldığını kaydeden Ataşehir Kastamonulular Derneği Başkanı Mustafa Kemal Aldoğan, Kastamunu’yu “Evliyalar Şehri” olarak nitelediği konuşmasında, tarihi ve geçmişine dikkat çekerek; “Kastamonu tarih, kültür kentidir. Doğal güzellikleri bakımından Türkiye’nin en güzel kentidir. Karadeniz’in en uzun sahillerine sahiptir” şeklinde konuştu.

Kastamonu’nun İstiklal Savaşı’nda destan yazdığını vurgulayan Mustafa Kemal Aldoğan, İnebolu’nun İstiklal Madalyası ile ödüllendiren tek ilçe olduğunu kaydederek; “İnebolu’suyla İstiklal Yolu’nu başlatan ildir Kastamonu. Kurtuluş Savaşı’nda cephane taşırken bebeği donarak ölen şehirdir Kastamonu. Mustafa Kemal Atatürk’ün İstiklal Savaşı’nı anlatırken; “Gözüm Sakarya’da kulağım İnebolu’da” dediği şehirdir” ifadeleri ile sürdürdü konuşmasını.

atasehir_kastamonu-memleket_havalari (33)

Gecenin organizsayonuna katkısı ve Kastamonululara verdiği destek için Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye teşekkür eden Aldoğan, hemşerileri Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ile iftihar ettiklerini kaydederek; Kastamonu’ya hak ettiği değeri verenlerle, destek olanlarla birlikte olanlara şükranlarını iletti.

atasehir_kastamonu-memleket_havalari (39)

BATTAL İLGEZDİ “DERNEĞE SİYASETİ SOKMAYIN”

Derneklerin siyasallaşmamalarını savunduğunu kaydeden Ataşehir belediye Başkanı Battal İlgezdi, kuruluş amaçları doğrultusunda faaliyet göstermeleri gerektiği vurgulayarak; “Dernek yöneticilerine başarılar diliyorum. Umarım Ataşehir’de güzel işlere imza atacaklar. Biz herkese aynı mesafedeyiz. Başkan bana geldiğinde kendisine şunu söyledim. Derneğe siyaseti sokmayın. Bana göre dernekler kuruluş amacına uygun olmalı. Kastamonu doğasıyla tarihi geçmişi ile güzel ve zengin bir kent. Cumhuriyetin kurulması ilk olarak oradan başladı. Bu anlamda önemli…  Birlikte güzel işler yapacağız. Bu güne kadar olduğu gibi yanınızdayım. Kapım her zaman açıktır” dedi.

atasehir_kastamonu-memleket_havalari (48)atasehir_kastamonu-memleket_havalari (49)

OSMANLININ ÇOK ÖNEMLİ TARİHİ, KÜLTÜRÜ OLAN BİR MERKEZİ

Kendisi de Kastamonulu olan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu hemşerilerini selamlayarak, başladığı konuşmasında, Kastamonu’nun Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundaki katkısına işaret ederek;  “Kastamonu; Türkiye Cumhuriyeti kuruluşunda büyük katkısı olduğu gibi evveliyatında da Osmanlının çok önemli tarihi, kültürü olan bir merkez. Ancak tabiat şartları işsizlik nedenlerinden dolayı nüfusunun büyük kısmı İstanbul’a, Almanya ve diğer illerimize göç ederek ekmek arayışına girmiş. Göç gittikleri yerlerde kültürlerini yaşatıyorlar. Bu vesile ile memleketimize hizmet eden, Kastamonu’muza katkıları olan herkesi tebrik ediyorum. Bu arada Belediye Başkanından da Kastamonu Derneği için yer sözü aldı. Ağalık vermekle olur diyerek bu dostluk, sevgi ve muhabbet devam etsin, derneğimizin Ataşehirimize hayırlı hizmetlerde bulunmasını temenni ediyor başkan ve yönetim kuruluna başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.

Protokol konuşmalarından sonra Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye dernek yönetimi tarafından ilgi ve katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

atasehir_kastamonu-memleket_havalari (62)atasehir_kastamonu-memleket_havalari (64)atasehir_kastamonu-memleket_havalari (66)atasehir_kastamonu-memleket_havalari (67)

atasehir_kastamonu-memleket_havalari (4)atasehir_kastamonu-memleket_havalari (17)atasehir_kastamonu-memleket_havalari (19)atasehir_kastamonu-memleket_havalari (31)atasehir_kastamonu-memleket_havalari (37)atasehir_kastamonu-memleket_havalari (78)

 

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ