logo

Memur ve Emekli Maaşına Zamda Yüzde 5 Düzeltme

Memur ve Emekli Maaşına Zamda Yüzde 5 Düzeltme

Memur, SSK, BağKur ve memur emeklilerinin maaşlarına 2023 yılında yapılacak zam oranında yeniden düzenleme yapılarak yüzde 30 olarak açıklandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

TÜİK verileri üzerinden yapılan hesaplamalarla memur ve memur emeklileri ocakta yüzde 7,84 enflasyon farkı, yüzde 8 de toplu sözleşme zammı alacak.

TÜİK tarafından 12 aylık ortalamanın yüzde 72, vatandaşın hissettiklerine yakın veri olarak görülen EnaGrup tarafından yüzde 137.55 olarak açıklanan 2022 yılı enflasyonu koşullarında memur ve memur emeklileri ocakta toplam yüzde 16,48 zam almaya hak kazandı. Bu kapsamda, SSK ve Bağ-Kur emeklileri ise yüzde 15,40 zam alacak.

Bu artış rakamlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, memur ve emeklilerin refah payı eklenerek yüzde 25 zam alacağını açıklamıştı. Bu rakamlara gelen eleştirileri dikkate alan Erdoğan, son açıklamasında memur ve emekli maaş artış rakamı yüzde 30’a çıkarıldığını kaydetti.

Yapılan yeni, düzenleme ile 3.500 lira olan en düşük emekli maaşının da 5.500 lira olarak güncellendiği ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, maaş düzenleme açıklamasında “Memur ve emekli maaş artış oranını yüzde 30’a kadar çıkartabileceğimiz imkanlar sağladık. Memurlarımıza ve tüm emeklilerimize 2023 yılı ocak ayı maaş artışlarının yüzde 30 olarak uygulanacağı müjdesini veriyoruz. En düşük emekli maaş tutarını 3 bin 500 liradan 5 bin 500 liraya çıkartıyoruz. Asgari ücret artışında, yıl içinde beklenmedik bir durumla karşılaşılması halinde, temmuz ayında telafisini yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ