logo

Merkez Bankası Başkanı Ağbal Görevden Alındı, Kavcıoğlu Atandı

Merkez Bankası Başkanı Ağbal Görevden Alındı, Kavcıoğlu Atandı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan gece yarısı Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ı görevden alarak yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nu atadı.

4.5 ay önce göreve gelen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal Cumhurbaşkanlığı Kararı ile görevden alındı.

Görevden alındığı için teşekkür eden Naci Ağbal’ın yerine AKP eski milletvekili Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu getirildi. Bu atamayla Cumhuriyet tarihinde ilk kez, Merkez Bankası‘na 20 ay içinde dördüncü başkan atanmış oldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yaklaşık 4.5 ay önce atadığı Naci Ağbal’ı Merkez Bankası Başkanlığı görevinden alırken, yerine AKP eski milletvekili Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nu atadı. Böylece, Cumhuriyet tarihinde ilk kez, Merkez Bankası’na 20 ay içinde dördüncü başkan atanmış oldu. Naci Ağbal sadece 132 gün görev yapabildi…

Naci Ağbal, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görevden aldığı üçüncü Merkez Bankası Başkanı oldu. Naci Ağbal’dan önce Merkez Bankası Başkanı olan Murat Uysal ve Murat Çetinkaya da Erdoğan tarafından görevden alınmıştı.

ŞAHAP KAVCIOĞLU KİMDİR?

23 Mayıs 1967 Bayburt doğumlu olan Şahap Kavcıoğlu, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. İngiltere Hastings College’ta İşletmecilik üzerine eğitim gören Kavcıoğlu, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsünde yüksek lisansını ve doktorasını tamamladı.

Esbank TAŞ’de Müfettiş Yardımcısı, Müfettiş, Şube Müdürü ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Şahap Kavcıoğlu, Türkiye Halk Bankası AŞ’de sırasıyla İstanbul Bölge Koordinatörü, Perakende Bankacılıktan, Esnaf-KOBİ Bankacılığından, Kredi Politikalarından, İnsan Kaynakları ve Organizasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı.

Bayburt Eğitim Kültür ve Hizmet Vakfının Başkanlığını yürüten Şahap Kavcıoğlu, AKP’den 26. Dönem Bayburt Milletvekili seçildi.

Evli ve 3 çocuk babası olan Şahap Kavcıoğlu’nun ‘Ticari Bankalarda Sorunlu Kredilerin Yönetimi Çözüm Yolları ve Takibi’ ve ‘Enerji Sektöründe Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi’ adlı yayımlanmış 2 de kitabı bulunmaktadır.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ