logo

Meteoroloji Normallerin Üstüne Sıcaklık Artışı Uyarısı Yaptı

Meteoroloji Normallerin Üstüne Sıcaklık Artışı Uyarısı Yaptı

Sıcaklık artışı öngören Meteoroloji, normallerin 5 ila 8 derece üzerine çıkması beklendiği uyarısı yaparak yaşlılar, çocuklar ve kronik hastaların dikkatli olmasını istedi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlerde önümüzdeki bir haftalık periyot içerisinde kuzey ve kuzeydoğu kesimlerde görülecek olan kısa süreli ve yerel gök gürültülü sağanak yağışlar dışında yurt genelinin parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor.

Yapılan tahminlere göre, yarın (19.07.2020 Pazar) güneydoğu bölgelerden itibaren ülkemiz Basra kaynaklı sıcak hava dalgasının etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Mevsim normalleri civarında seyreden sıcaklıkların hissedilir derecede artarak özellikle iç ve doğu bölgelerde normallerin 5 ila 8 derece üzerine çıkması bekleniyor. Haftanın ikinci yarısında sıcaklıkların tekrar düşerek ülke genelinde mevsim normallerinin civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklık artışının etkilerine dikkat çekilen değerlendirmede, “Güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.” Uyarısı yapıldı.

Meteoroloji tarafından yapılan tahminlere göre bazı il merkezlerimizde bu hafta görülecek olan en yüksek sıcaklık değerlerinin şu şekilde olması bekleniyor;

Ankara, Konya ve Amasya 37, İstanbul ve Samsun 30, İzmir ve Eskişehir 34, Antalya 32, Adana 33, Kayseri 38, Sivas 36, Elazığ ve Gaziantep 40, Şanlıurfa 44 ve Bingöl 39 derece.

MARMARA VE BATI KARADENİZ SALI GÜNÜ YAĞIŞLI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trakya, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI:
Batı Karadeniz’de 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde 1 ila 3 derece artacağı tahmin ediliyor.

MARMARA:

Parçalı ve yer yer çok bulutlu, Trakya ile İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU:

Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra kuzey ve batı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu, Çankırı çevreleri ile Ankara’nın kuzey kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KUZEYDEKİ YAĞIŞLAR DOĞU KARADENİZ

Yapılan tahminlere göre yağışlı havanın Salı gününden itibaren kuzey bölgelerde ve Karadeniz’in doğusuna doğru hareket ederek yurdu terk etmesi bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ