logo

Meteoroloji Uyardı: ‘Marmara’da Beklenen Kar Yağışlarına Dikkat!’

Meteoroloji Uyardı: ‘Marmara’da Beklenen Kar Yağışlarına Dikkat!’

Marmara Bölgesinde, kuvvetli, yer yer yoğun kar yağışının, kıyılarda 5 ila 15 cm, iç kesimlerde 15-20, yüksek kesimlerde 20-30 cm örtü oluşturacağı tahmin ediliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji Marmara Bölgesinde Cumartesi akşam saatlerinden sonra başlayacak olan kar yağışına dikkat çekerek, buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulundu.

MARMARA BÖLGESİ:

Marmara Bölgesinde 13.02.2021 Cumartesi akşam saatlerinden sonra başlayacak olan kar yağışının zamanla kuvvetli yer yer yoğun kar yağışı (kıyılarda 5 ila 15 cm, iç kesimlerde 15-20, yüksek kesimlerde 20-30 cm) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuzeydoğudan kuvvetli rüzgar ve fırtına (60-90 km/sa) ile birlikte kar yağışının zaman zaman tipi şeklinde olması beklenmektedir. Kar yağışının meydana getireceği buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

MARMARA BÖLGESİ KAR YAĞIŞLI

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde batısı ile zamanla bölge genelinin aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; gece saatlerinden itibaren bölge genelinde kuvvetli yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

YURT GENELİ HAVA:

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Antalya, Osmaniye, Eskişehir, Çankırı, Artvin, Erzurum ve Ardahan çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kuzeybatı kesimler ile Erzurum ve Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, yağış alan diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde olması beklenen yağışların, Marmara Bölgesi’nde gece saatlerinden itibaren yoğun kar, yarın (Pazar) İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunmaktadır.

HAVA SICAKLIĞI:
Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR:
Kuzeybatı kesimlerde kuzeydoğu yönlerden, güney, iç ve doğu bölgelerde güney yönlerinden hafif ara sıra orta kuvvette, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli (30-50 km/sa), Marmara, Kuzey Ege ile Batı Karadeniz’in batı kıyılarında kuzeydoğu yönlerden yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR:

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI:
Marmara Bölgesinde akşam saatlerinde başlayacak olan yağışın Pazar günü kuvvetli yer yer yoğun kar (kıyılarda 5 ila 15 cm, iç kesimlerde 15-20, yüksek kesimlerde 20-30 cm) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden kar yağışının meydana getireceği buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI;
Yağışların; yarın (Pazar) İzmir il geneli ile Manisa’nın güney ve batısında kuvvetli (25-55 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ