logo

Meteoroloji Uyardı: Trakya ve İstanbul’da Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Meteoroloji Uyardı: Trakya ve İstanbul’da Kuvvetli Yağışlara Dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminler sonucunda Edirne’den başlayarak Trakya ve İstanbul’da kuvvetli “Gökgürültülü Sağanak Yağış” uyarısı yapıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Edirne’den başlayarak Trakya ve İstanbul’da kuvvetli Gökgürültülü Sağanak Yağış bekleniyor.

GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Meteoroloji tahminlerinde yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (18 Eylül) Edirne çevrelerinde başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların zamanla Kırklareli, Tekirdağ ve İstanbul çevrelerinde kısa süreli ve YEREL olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

YAĞIŞA BAĞLI OLUMSUZLUKLARA KARŞI DİKKATLİ VE TEDBİRLİ OLUNMALI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarısında, kısa süreli kuvvetli yağışla birlikte su baskını, sel, yıldırım, ulaşımda aksamalar yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmekte olduğu kaydediliyor.

YURT GENELİNDE HAVA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın kuzey ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun kuzeyi ile Çanakkale ve Samsun çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: 

Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, iç kesimlerde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ