logo

METEOROLOJİ’DEN KUVVETLİ KAR YAĞIŞI VE DON UYARISI

METEOROLOJİ’DEN KUVVETLİ KAR YAĞIŞI VE DON UYARISI

Yurdun önemli bir kesiminde kuvvetli kar yağışı ve don olaylarının beklendiğini duyuran Meteoroloji, kar yağışı ve don olaylarına karşı tedbirli olunması uyarısı yapıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu, İstanbul, Mersin, Bingöl, Erzurum, Muş çevreleri ile Antalya’nın doğu, Kırklareli’nin kıyı ve Çanakkale ile Balıkesir’in Marmara’ya kıyı kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hafta sonuna kadar soğuk ve yağışlı havanın hakim olması beklenen yurdumuzun; Akdeniz kıyıları, Giresun, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Doğu Akdeniz’in kıyı kesimleri, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Yozgat ve Sivas çevrelerinde yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Perşembe gününe kadar sürecek yağışlı ve soğuk hava akımının Cuma gününden itibaren yurdun önemli bir kesimini terk ederek güneşli havaya bırakması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç  kar kıyı kesinde yağmur şeklinde beklenen yağışlar dışında yurtta yağış beklenmezken sıcaklıklarda birkaç derecelik artışların kaydedilebileceği yapılan tahminler arasında.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI

Kuvvetli ve yoğun olacağı beklenen yağışların; Doğu Akdeniz’in kıyı kesimleri, Gaziantep, Kilis ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Yozgat ve Sivas çevrelerinde yoğun olmak üzere karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ORTA KARADENİZ’DE YOĞUN KAR YAĞIŞI

Orta Karadeniz kesiminde halen devam eden kar yağışlarının etkisini arttırarak Pazar günü ve 09.01.2017 Pazartesi sabah saatlerine kadar Samsun, Ordu, Tokat ve Amasya çevrelerinde yoğun kar yağışı (20 cm ve üzerinde) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, çatı çökmesi vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 12 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, Akdeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun batısı ile Güneydoğu Anadolu’da güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ile Doğu Anadolu’nun batısında yer yer kuvvetli olarak (40-60 Km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Yağışların ve rüzgarların su baskını, çatı uçması – çökmesi, görüş mesafesinde azalma, tipi şeklinde kar yağışı, ulaşımda aksamalar ve beklenen don olaylarının zararlara yol açabileceğini belirten uzmanlar, bu olaylara karşı tedbirli olunması gerektiği uyarası yapıyorlar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ